Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Žáci broumovské umělecké školy zpestřili setkání regionálních politických špiček
banner

Žáci broumovské umělecké školy zpestřili setkání regionálních politických špiček

Vlaďka Hajnová

Sobota, 9. února 2013

Žáci broumovské umělecké školy zpestřili setkání regionálních politických špiček

Mikroprojekt česko-polského uměleckého setkávání dětí a mládeže je jedním ze stěžejních programů Základní umělecké školy v Broumově. V rámci tohoto projektu před dvěma lety vznikl smíšený pěvecký sbor pod vedením Romany Roškové. Sbor tvoří žáci broumovské umělecké školy a studenti novorudského gymnázia. Společně cvičí jedenkrát za měsíc a vystupují na obou stranách česko-polské hranice.

Naposledy se tak stalo 25. ledna, kdy sbor zpestřil program Novoročního setkání zástupců veřejné správy, školství, policie či kultury v polské Nowe Rudě. Vystoupení sboru přihlížel kromě starosty Nowe Rudy Tomasze Kilińskieho také senátor polského sejmu Stanisław Jurcewicz, wójt gminy Nowa Ruda Sławomir Karwowski a starosta Klodska Maciej Awiżeń.

Jeden z největších potlesků sklidila sólová zpěvačka Pamela Kocel z Nowe Rudy, která je žákyní ZUŠ Broumov. "Pamela miluje zejména muzikálové a popové zpívání. Oceňuji na ní, že se neustále snaží pracovat na technické stránce zpěvu. Jejím velkým loňským úspěchem byl postup do semifinálového kola soutěže Česko zpívá, které se konalo v Olomouci," řekla ke své studentce Romana Rošková.

Další koncert smíšeného česko-polského sboru je naplánován na 21. února, kdy sbor zavítá do polské Swidnice, kde se zúčastní ranní mše a zazpívají v místním kulturním sále. V Broumově si je můžeme poslechnout 26. února v od 17:30 hodin ve Staré radnici v rámci tradičního učitelského koncertu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)