Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Zakládáme si na dobré partě

Zakládáme si na dobré partě

Bára Fialová, foto M. Holub a archiv L. Vacha

Sobota, 5. října 2024

Zakládáme si na dobré partě

Tento rok slaví polický fotbalový klub Spartak několikrát velké „poprvé“. V létě tým vyhrál krajský přebor a poprvé postoupil do 4. ligy alias divize. A po senzačním postupu vyřazovacími zápasy MOL Cupu poprvé přivítají v Polici prvoligový klub. Páteční los rozhodl, že se 30. října utkají s týmem FK Mladá Boleslav. „Ať to dopadne, jak chce, jdeme si to užít. Doufáme, že to bude další svátek pro polickou kopanou,“ říká trenér Spartaku Libor Vacho.

Los vás v dalším kole MOL Cupu postaví proti prvoligové Mladé Boleslavi. Co na to říkáte?

Přání zřejmě nás všech, aby to byla pražská „S“ se nevyplnilo, ale vůbec nic se neděje. Mladá Boleslav je špička naší ligy, a navíc účastník konferenční ligy, takže to bude určitě zajímavý zápas pro náš klub a region.

 

O co se budete na hřišti snažit?

Tak určitě podat co nejlepší a nejzodpovědnější výkon a uvidíme, na co to bude stačit.

 

Čekali jste, že se probojujete v MOL Cupu tak daleko?

To jsme na začátku vůbec nečekali. Prošli jsme ale už třemi koly, a ještě jsme neobdrželi branku. Takže série je to bezvadná. Jsme teď mezi dvaatřiceti top týmy v MOL Cupu a považujeme to za velký úspěch.

 

Už jste přemýšleli o strategii?

To bych teď úplně nerozebíral, je to ještě měsíc daleko. My se teď musíme soustředit na soupeře ve 4. lize, zítra jedeme do Hrádku nad Nisou, to je teď pro nás nejdůležitější. Tím, že je Boleslav v první lize, tak informací o jejich hře bude dost, ale na to je ještě dost času.

 

Čím to je, že se polickému Spartaku v poslední době tak daří?

Zakládáme si na dobré partě. Letošní sezónu jsme nastartovali soustředěním v Polsku, pak jsme dobře vstoupili do soutěže, když jsme vyhráli derby v Bydžově 4:0 a pak doma porazili Turnov. To se pak vždycky lépe pracuje, než když vám ujede vlak a musíte ho dohánět…

 

Jste teď v divizi asi v polovině tabulky. Jste s tím mezičasem spokojení?

Čekal bych o malinko víc bodů, ale bohužel nemáme úplně široký kádr a nevyhýbají se nám zranění. Do toho je chřipkové období. Navíc hrajeme ještě dost vložených zápasů ve středy, což při takhle malém počtu hráčů není úplně ideální. Ale jako nováček si soutěž velice užíváme, budeme se snažit sbírat body v dalších utkání a těšit naše výborné fanoušky, kteří nás chodí v hojném počtu podporovat. Moc jim za tu podporu děkujeme!

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)