Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Billiard club Broumov pořádal finále Mistrovství České republiky v trojbandu na malém stole
banner

Billiard club Broumov pořádal finále Mistrovství České republiky v trojbandu na malém stole

René Herzán

Úterý, 16. dubna 2019

Billiard club Broumov pořádal finále Mistrovství České republiky v trojbandu na malém stole

Celkem 22 hráčů se přihlásilo na republikový šampionát v trojbandu na malém stole, který se konal 6. - 7. dubna 2019. Stejně jako před dvěma lety se pořadatelství ujaly kluby SK Billiard club Broumov a TJ Náchod. Po dvoudenním klání oceňoval nejlepší hráče radní Královéhradeckého kraje a starosta Meziměstí Pavel Hečko.

"Do Broumova se po roce opět vrátilo mistrovství republiky v kulečníku. Z mého pohledu považuji jakékoliv "Mistrovství republiky" za utkání nejlepších mezi nejlepšími. A to letošní mělo opět vysokou úroveň, protože proti sobě nastoupila "špička" hráčů z Česka. Zejména nedělní finále bylo přehlídkou "soustředění mysli" a těch nejlepších šťouchů, které si lze na kulečníkovém stole vůbec představit. Vítězem se stal opravdu ten nejlepší z nejlepších hráčů u nás. Je mi vysokou ctí, že jsem při závěrečném vyhlášení mohl vítězům mužské a ženské skupiny pogratulovat a jménem Královéhradeckého kraje předat drobná ocenění," řekl Pavel Hečko.

Tříčlenné skupiny A až D se odehrály v Broumově a zbylé tři skupiny F až G v Náchodě. Postup mezi posledních 16, kde se již hrálo vyřazovacím způsobem si zajistili první dva hráči plus nejlepší hráč ze třetího místa.

Suverénně, stejně jako v loňské sezóně, odehrál hráč havířovského klubu Ivo Gazdoš v pořadí již 29. ročník republikového šampionátu v trojbandu na malém stole, když ve finále porazil prostějovského Zdeňka Galíčka 40:27 na 22 náběhů. Ze zmíněných 29 ročníků je to pro Ivoše již 19. výhra a stejně jako minule odehrál Ivoš turnaj na úrovni přes dva průměr.

"Finálový zápas byl v Ivošově podání "nejhorší" a asi ho bude ještě chvíli mrzet poslední kvarta v 17. náběhu, která by znamenala vylepšení českého rekordu v generálním průměru na mistrovství. Věřme, že ho forma neopustí a stejným způsobem se mu bude dařit i na blížícím se evropském šampionátu. A nejenom jemu, Českou republiku zde bude reprezentovat devět hráčů! Velké poděkování patří pořádajícím klubům z Broumova a Náchoda. Turnaji přidal na kvalitě zejména neustále se zlepšující přímý přenos, který v průběhu finálového dne sledovalo téměř 100 diváků! Všechny zápasy z Broumova můžete zpětně zhlédnout na Youtube kanálu broumovského klubu. Dále bychom chtěli poděkovat i všem sponzorům za jejich dary," uvedl za SK BC Broumov Libor Bohadlo.

"To nejvyšší ocenění a poděkování patří pořadatelům broumovského klubu, kteří při organizaci tohoto mistrovství odvedli ohromný kus práce. Zajištění všech podmínek a pravidel pro pořádání mistrovství republiky vyžaduje kvalitní zázemí a spoustu organizačních zkušeností. Ještě jednou děkuji za skvělý sportovní zážitek a velice mě těší, že byl Broumov dějištěm MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V KULEČNÍKU," dodal na závěr Pavel Hečko.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)