Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovská gymnazistka Barbora Jirásková je mistryní světa

Broumovská gymnazistka Barbora Jirásková je mistryní světa

René Hezán

Středa, 3. července 2019

Broumovská gymnazistka Barbora Jirásková je mistryní světa

Broumovská gymnazistka Barbora Jirásková měla skvělý úvod na Mistrovství světa v rádiovém orientačním běhu a stala se mistryní světa v družstvech!

Na Mistrovství světa v rádiovém orientačním běhu juniorů se v pondělí 1. července běžel první závod - osmdesátka. Barbora Jirásková, studentka budoucí kvinty Gymnázia Broumov, obsadila v okolí ukrajinského města Vinnica skvělé 8. místo v závodě jednotlivců a zároveň vybojovala titul mistryně světa v družstvech.

Hned druhý den byla Barbora opět na 8. místě z 21 závodnic kategorie D16 v individuálním závodě sprinu. Sprint je velmi krátký závod, kde se během jedné minuty vystřídá 5 vysílačů, tj. každý vysílá pouze 12 vteřin. Je tedy třeba velmi rychle zaměřovat a ještě rychleji běžet (vítězka kategorie D16 z Ukrajiny
běžela rovných 12 minut, Bára na 8. místě měla čas 18:05).

Aktuálně!!! Ve středu 3. července Barbora Jirásková obsadila v disciplíně nazvané "dvoumetr" 15. místo a reprezentace České republiky obsadila 2. místo. Bára tedy veze domů dvě nejcennější medaile!

Foto - Bára na stupni nejvyšším zcela vlevo

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)