Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovské volejbalové "barevné" týmy ukončily letošní okresní soutěž
banner

Broumovské volejbalové "barevné" týmy ukončily letošní okresní soutěž

Vratislav Bartoň, Šéftrenér mládeže

Úterý, 5. června 2018

Broumovské volejbalové "barevné" týmy ukončily letošní okresní soutěž

Blíží se konec volejbalové sezóny 2017-18. Tento víkend ukončily svou okresní soutěž barevné volejbaly. Poslední šestý turnaj se odehrál v Náchodě na Zimním stadiónu, kde se mezi mantinely postavilo 13 přenosných volejbalových hřišť.

V nejmenší kategorii, tedy ve žlutém volejbalu, se okresní soutěže zúčastnilo 14 týmů ze sedmi měst rozdělených do dvou skupin, kde si zahrál každý s každým. Pak si týmy zahrály zápas o umístění. Broumov měl jeden tým ve složení Natálka Válková, Elenka Kultová, Dorotka Novotná, Róďa Indra a Filip Lukašák. Na posledním turnaji ve skupině A dvakrát vyhrál a čtyřikrát prohrál. To stačilo na 5. místo ve skupině a souboj o 9. místo s Náchodem C, který Broumov vyhrál. Broumovu patří i 9. místo po součtu všech turnajů. Okresní soutěž vyhrál tým Rtyně, druhý byl Hronov A a třetí Náchod A. Dětem se turnaje líbily a už se těší na příští rok.

V oranžovém volejbale se okresní soutěže zúčastnilo 21 týmů z devíti měst rozdělených do tří skupin a podle umístění ve skupině si týmy zahrály o umístění. I v této kategorii měl Broumov jeden tým ve složení Kuba Hašek, Toník Hašek, Sárka Indra a Hanička Bartoňová. Na posledním turnaji hrál tým ve skupině A, kde třikrát vyhrál a třikrát prohrál, skončil na 4. místě ve skupině a zahrál si o 10. - 12. místo, kde jednou vyhrál a jednou prohrál a obsadil tak 11. místo. Celkově se v turnajích okresní soutěže Broumov umístil na 6. místě. Okresní soutěž v oranžovém volejbale vyhrál tým Starého Města A, druhý byl Zbečík B a třetí Zbečník A.

Další kategorie je červený volejbal, ve kterém Broumov v letošním roce neměl zastoupení, ale od příštího roku už bude mít. Okresní soutěže se zúčastnilo 13 týmů z 5 měst rozdělených do dvou skupin. Turnaj vyhrál Červený Kostelec A. I Okresní soutěž vyhrál tým Červeného Kostelce A, druhy byl Červený Kostelec C a třetí Hronov E.

Další kategorií je zelený volejbal, ale ten Náchodský volejbalový svaz nepořádá. Poslední barevná kategorie je modrý volejbal. Okresní soutěže se zúčastnilo 12 týmů ze sedmi měst rozdělených do dvou skupin, kde si zahrál každý s každým. Pak si týmy zahrály zápas po umístění. Broumov měl tým A ve složení Šárka Machová, Lucka Martincová, Adéla Marešová, Kája Slavíková a Honza Procházka a tým B - Janička Bartoňová, Amálka Stříbrná, Michal Kollert a Veronika Hermonová. Modří dohráli svou okresní soutěž už 5. května ve Rtyni v Podkrkonoší. Okresní soutěž vyhrál tým Náchod A, druhý byl Ruchadlo Zájezd a třetí Červený Kostelec B. Broumov A skončil 11. a Broumov B 12. V Náchodě byl při posledním turnaji otevřen mimořádný turnaj pro modrou kategorii, a tak si zahrál i tým Broumov C ve složení Míša Vojtěchová, Míša Andrýsová a Kristýnka Effenberková, který bude hrát modrý volejbal příští rok. Tým Broumov A dvakrát vyhrál a čtyřikrát prohrál a obsadil 9. místo. Tým Broumov B třikrát vyhrál a třikrát prohrál a obsadil krásné 6. místo. Tým Broumov C dvakrát vyhrál a čtyřikrát prohrál a obsadil 8. místo.

V letošním roce Okresní svaz Náchod udělal kategorii Mixáček, kde hrají mladší i starší žáci a žákyně dohromady. Soutěže se zúčastnilo 6 týmů, které se potkaly v šesti turnajích. V této soutěži má Broumov jeden tým ve složení Nela Čejchanová, Sára Grimová, Zuzka Hašková, Nicole Házová, Klára Jandová, Kristýna Kultová, Šárka Novotná a Verča Strakošová. Na turnaji v Náchodě dvakrát vyhrál a třikrát prohrál a obsadil 4. místo. Turnaj vyhrálo VoCe Nové Město A. Okresní soutěž vyhrálo VoCe A, druhá byla Rtyně a na třetím místě se umístily hned tři týmy: Červený Kostelec, Broumov a Vo Ce B. Dalšími kritérii Broumov skončil na čtvrtém místě.

Všem dětem děkuji, že zvládly takový nápor zápasů a turnajů a reprezentovaly úspěšně sebe a broumovský volejbal. Děkuji i rodičům za spolupráci na turnajích a všem, kteří se podíleli na organizování turnajů, které pořádal Volejbal Broumov.

V červnu se dohraje jarní část okresní soutěže mužů a žen A a B. Masarykova základní škola se zúčastní školního kola v oranžovém a červeném volejbale v Náchodě dne 6. června 2018. A Broumov si zahraje přátelský turnaj v oranžovém volejbale s Teplicemi nad Metují.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)