Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovský kulečník má první medaili z mistrovství republiky
banner

Broumovský kulečník má první medaili z mistrovství republiky

René Herzán

Čtvrtek, 4. dubna 2019

Broumovský kulečník má první medaili z mistrovství republiky

Ve dnech 16. a 17. března se v Praze uskutečnilo historicky druhé mistrovství České republiky v trojbandu (kvartách) na závodních stolech v kategorii ženy. Z oddílu Billiardclub Broumov na turnaji startovaly Hana Flígerová a Renata Bohadlová. První jmenovaná skončila na 3. místě a stala se tak druhou vicemistryní České republiky.

Ženy byly nalosovány do dvou skupin, které se odehrály v sobotu, a první dvě hráčky postoupily do semifinále. Ze skupiny A postoupila Hana Flígerová, když jednu soupeřku porazila a prohrála s budoucí vítězkou Irenou Hambálkovou. Ve skupině B Renata Bohadlová prohrála oba zápasy a ze skupiny nepostoupila.

V semifinále Hana Flígerová neuspěla, ale i tak získala bronzovou medaili a broumovský kulečník tak získal svoji první medaili z takové akce. Obě finalistky se zúčastní MČR, které se uskuteční ve dnech 6. a 7. dubna na malých stolech v herně BC Broumov na stadionu Stanislava Opočenského.

"Trojband je nejtěžší disciplína kulečníkového sportu. Karambol může být uznán teprve potom, co se hráčova koule po doteku s druhou musí ještě minimálně 3x odrazit od mantinelu nebo 3x mantinel a potom koule – koule nebo mantinel – koule – mantinel - mantinel - koule. Pro tento turnaj se ve skupinách hrálo do 15 karambolů na 30 náběhů, semifinále a finále pak do 20 karambolů na 30 náběhů," uvedl Jiří Vít z Billiardclubu Broumov, který také společně s Liborem Bohadlem dělal na mistrovství rozhodčího. Mistrovství také sponzoroval Pivovar Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)