Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Bukovice Open 2024 je otevřen také amatérům
banner

Bukovice Open 2024 je otevřen také amatérům

Text a foto Michaela Mašková

Pondělí, 15. července 2024

Bukovice Open 2024 je otevřen také amatérům

V neděli 28. července proběhne v Bukovici na hřišti Artamonu 4. turnaj ze série Czech Adventure Golf Tour Bukovice Open 2024. Přihlásit se mohou také amatérští hráči.

Místní bukovický turnaj je jedním ze série turnajů, které se v rámci mistrovství Czech Adventure Golf Tour konají po celé republice. Turnaj je určen hráčům registrovaným u Českého minigolfového svazu (ČMGS) a amatérským hráčům. Hlásit se mohou jednotlivci i týmy. „Zatím převažují jednotlivci,“ upozorňuje zakladatel Artamonu Petr Hauk. Pohled na webové stránky turnaje jeho slova potvrzuje – do turnaje je ve druhém červencovém týdnu přihlášeno 18 registrovaných hráčů, 8 amatérských a 2 týmy. Podle pravidel soutěže musejí všichni hráči včetně kategorie Amatéři odehrát 4 kola, nejlepších 18 hráčů pak ještě jedno finálové kolo (netýká se Amatérů). Sportovní centrum Artamon disponuje dvěma hřišti na adventure golf, které dokončil letos na jaře. Celkem disponuje 36 jamkami. Turnaj se bude hrát na hřišti Hvězda, jenž je označeno červenými vlaječkami.

Z přihlášených teamů zatím převažují hráči z AGHB Team z Horního Bezděkova, MGC Jedovnice a AG EAGLES Brno. V Artamonu zatím místní tým nevznikl. „To už sám časově nezvládnu, ale pokud by se našel někdo, kdo by se vedení golfového týmu chtěl ujmout, bude mi potěšením. Určitě bychom je podporovali a vytvořili vhodné podmínky pro fungování,“ říká Petr Hauk. 

 

Amatéři jsou vítáni

Podle Petra Hauka si místní adventure golf oblíbili. „Zájem je samozřejmě závislý na počasí, ale pokud je optimální teplota, 17 až 25 stupňů, tak návštěvnost je velice dobrá,“ pochvaluje si a dodává, že hrát chodí celé rodiny s dětmi, skupiny, firemní skupinky v rámci teambuildingu. Právě lidem, které začal adventure golf bavit, je určena kategorie Amatéři. „Turnaje se mohou zúčastnit také amatérští hráči, kteří nejsou registrováni v klubech. Doufáme, že se tak stane. Pokud má někdo golf rád a občas si chodí zatrénovat, bude fajn, když si přijde poměřit síly s ostatními,“ říká Hauk. Výsledky se vyhodnocují v kategoriích ženy, muži, děti. „Vzhledem k nepříliš vysokému počtu přihlášených amatérů je šance získat medaili zatím vysoká,“ usmívá se Hauk.

Turnaj zároveň skýtá příležitostí vidět v akci nejlepší hráče nejen z České republiky, ale také Evropy a z celého světa. „Amatérští hráči se tak mohou přiučit technice, získat nové dovednosti,“ říká dále Hauk a zve zároveň i diváky. „Určitě budou padat rekordy!“ říká Petr Hauk, který sám bude závodit, i když přiznává, že na to má málo času a bude muset ještě před turnajem trénovat.

Uzávěrka přihlášek na Bukovice Open 2024 je do 26. 7. Registrace a více informací ZDE.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)