Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Do okolí Police nad Metují vyrazilo 441 vandrovníků

Do okolí Police nad Metují vyrazilo 441 vandrovníků

René Herzán

Úterý, 21. května 2019

Do okolí Police nad Metují vyrazilo 441 vandrovníků

Klub přátel turistiky Spartak Police nad Metují uspořádal v sobotu 18. května už 44. ročník Mezinárodního polického vandru. Za krásného počasí se akce zúčastnilo 441 vandrovníků.

"Tradičně se vyhlašovali vyhlašovat nejstarší, nejmladší a nejvzdálenější účastníci, nejpočetnější třída Základní školy Police nad Metují a nejpočetnější rodina," uvedl hlavní pořadatel Petr Scholz.

Nejmladší vandrovnicí byla Zoe Bucharová (rok narození 2019), nejstarší Eva Reimanová (rok narození 1937) a nejpočetnější rodinou byli Filipiovi. Nejvzdálenější účastník z ČR byli Sztefkovi, kteří přijeli z Polomu u Ostravy, nejvzdálenějším zahraničním účastníkem byl Jan Rokytenský z Drážďan. Nejpočetnější třídy ZŠ Police nad Metujíbyly dvě, 8. A a 7. B, z každé na trasu vyrazilo po šesti vandrovnících.

"Rád bych poděkoval všem, kteří přiložili ruku k dílu a pomáhali při organizaci Vandru. Zvláštní poděkování patří Janě Beranové, Janu Antlovi a firmě SE.K.T. s. r. o. Dále všem sponzorům, kolektivu restaurace Vražedné pobřeží za perfektní servis, a samozřejmě všem vandrovníkům za jejich účast. Na shledanou při 45. ročníku, který se bude konat 16. května 2020," dodal Petr Scholz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)