Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Golf Circus s turnajem pro děti naplnil očekávání
banner

Golf Circus s turnajem pro děti naplnil očekávání

GC Grosshof

Pondělí, 29. července 2019

Golf Circus s turnajem pro děti naplnil očekávání

V neděli 24. července přijeli na golfový areál Grosshof v Broumově známí herci, pánové Pavel Nečas a David Suchařípa, v rámci své letní iniciativy Golf Circus, což je pokus objet za 80 dní všech 105 českých golfových hřišť a ještě přitom podpořit místní talentované golfisty. Na Grosshof přijeli už v sobotu večer a vyhradili si na nás celý den, což se ukázalo jako jednoznačně dobrá volba, protože tak mohli plně poznat místní vyhlášenou pohostinnost.

Současně s oběma celebritami si hřiště obešlo deset dvojic tvořených vždy jedním dospělým a jedním hráčem pod 18 let. Dvojice se navzájem poměřily v turnaji hraném formátem texas scramble, kdy vždy oba hráči odehrají ránu a dál pak pokračují tím míčkem, který doletěl na výhodnější místo. Je to tedy ideální možnost, jak si mohou zahrát i ti, kteří si ještě na plnohodnotný turnaj netroufají - tím spíš, že se tentokrát hrálo pouze na 9 jamek.

A jak to dopadlo? Aby se přihlédlo i k hendikepům jednotlivých hráčů, odečítal se od konečného výsledku dvojice její průměrný HCP. Z toho důvodu se ani na stupně vítězů nedostalo duo Lubomír Mareček a Matěj Špreňar, spoluhráči pánů Nečase a Suchařípy z flightu, kteří zahráli v absolutních číslech nejlepší výsledek 33 ran, tedy 1 pod par hřiště, ale díky své vysoké výkonnosti odečítali příliš málo ran.

Na třetím místě tak skončili otec a dcera Blažkovi, druzí taktéž otec a dcera Wolfovi a z vítězství se nakonec radovali otec a syn Berkovi. Jak je vidět, místní rodinné dvojice vládly, ale byli jsme také rádi, že za námi opět dorazili hráčky a hráči i z větší dálky, kteří si prostě chtěli zahrát pohodový tréninkový turnaj bez úpravy hendikepu.

Podobné to snad bude i při naší příští golfové akci, kterou bude už tuto sobotu 30. července tradiční Kloboukový turnaj, hraný letos jako další z turnajů Východočeské golfové tour. Těšíme se tedy na tradiční přehlídku slamáků, sombrer, buřinek a jiných pokrývek hlavy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)