Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Golf Club Grosshof má nového mistra
banner

Golf Club Grosshof má nového mistra

Jaroslav Beran, Trenér a rozhodčí

Středa, 13. září 2017

Golf Club Grosshof má nového mistra

Mistrovství každého golfového klubu je vždy vrcholem celé golfové sezóny. Nejinak tomu bylo v našem Grosshofu. Vždy se jedná o prestižní dvoudenní turnaj, kterého se zúčastňují nejlepší hráči klubu. Mistr kromě velikého poháru a respektu kamarádů, získá čestné parkovací místo u klubovny po celý následující rok.

Turnaj se hraje tzv. na rány - nic se neodpouští, za každou chybičku se "draze" platí. Hraje se dva dny a rány z obou dnů se sčítají, ne každý člen klubu je ochoten jít se svou kůží na trh. Snad proto se přihlásilo "jen" 27 mužů a pouze tři ženy. O to ale kvalitnější a silnější startovní pole hráčů nastoupilo v sobotu 9. září na start prvního dne šampionátu.

Týden plný příprav hřiště, úprava areálu, sekání, válcování greenů a zase sekání a znova válcování tak, aby bylo hřiště kvalitně připraveno na nejdůležitější match sezóny.

Jenom pro představu nabitého startovního pole - hráčů s hracím Hcp. do 12 ran bylo deset a do Hcp. 18 dalších devět. Ostatní hráči s vyššími hendikepy zdatně doplňovali startovní pole. O vyrovnanosti turnaje svědčí nejen to, že přední hráči byli po prvním dnu turnaje narovnáni kolem 75 ran za kolo (kdo hraje, rozumí, o jak krásné číslo se jedná), ale i to, že nováček v klubu Lukáš Harviš svým prvním turnajem snížil svůj Hcp. 54 na 37. Velmi dobrý výkon.

O nádherné zpestření závěru prvního dne se postaral Pavel Wolf, který se ujal již zmíněným výsledkem 75 vedení v turnaji. Těsně za ním Ondřej Vedral a Jiří Berka. Toto bylo také složení poslední skupiny hráčů pro start druhé části v neděli. Mistrovství se tak hraje, první den startují hráči postupně od nejlepších dozadu a druhý den obráceně. Tak, aby ti nejlepší hráči po prvním dnu hráli až poslední a napětí zůstalo až do konce. Totiž, i před tou poslední a nejlepší skupinou šlo pár hráčů, kteří mohli ještě ohrozit ty tři borce, Tomáš Svoboda, Martin Hak, Luboš Mareček a další.

Ještě převrtat jamky na greenech na jiné pozice pro druhý den, lehounce oslavit "polovičního" mistra a naladit se na druhý den. Neděle ráno - silný déšť, zima, samá voda! Ještě skoro za tmy v dešti všechny greeny posekat, "pohladit" a připravit na start v devět. Promočený šéf Honza s teamem si mákli a šlo se znova do boje.

Není špatného počasí, jen špatně ustrojený golfista - říká jedno naše golfové přísloví, a tak v tom duchu všichni hráči a dvě statečné hráčky drželi dobré tempo hry a v solidním čase se všichni vrátili do vytopené klubovny k dobrému zaslouženému obědu.

A výsledek? Pavel Wolf neudržel vedení a podlehl tlaku mladšího soupeře Ondřeje Vedrala, který se stal mistrem klubu pro rok 2017. Na druhém místě Martin Hak a třetí Tomáš Svoboda. Mistryní klubu v kategorii žen se stala zaslouženě vynikajícím výsledkem Petra Blažková. Přestože měla jen jednu soupeřku, poprala se s hřištěm, jeho nástrahami a potažmo i s muži více než dobře a zaslouží veliké uznání.

Tak, jak stoupá počet členů klubu, už jsme překročili dvoustovku, tak stoupá kvalita hřiště a s ní i sportovní úroveň klubu. Solidní účast dobrých hráčů, spousta hendikepů do čísla 18, mladí hráči - Matyáš Berka Hcp. 18, Petra Blažková Hcp. 11, Matěj Špreňar Hcp. 10, atd. Myslím, že to půjde.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)