Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Golfista Stanislav Jirásek zlatý na světovém poháru ve Švédsku
banner

Golfista Stanislav Jirásek zlatý na světovém poháru ve Švédsku

René Herzán

Středa, 8. srpna 2018

Golfista Stanislav Jirásek zlatý na světovém poháru ve Švédsku

Stanislav Jirásek z Machova, člen broumovského GC Grosshof, zvítězil na turnaji světového poháru EDGA Golf Tour 2018 Swedish Open for Disabled Open na hřišti Huvudstadens Gk.

Ve dnech 4. - 6. srpna 2018 se český reprezentant Stanislav Jirásek zúčastnil turnaje světového poháru EDGA Golf Tour 2018 Swedish Open for Disabled Open na hřišti Huvudstadens Gk. Vzhledem k natěsnanému kalendáři světového poháru se jednalo o druhý turnaj v jednom týdnu, zátěž šesti turnajových kol v osmi dnech by důkladně prověřila nejen paragolfisty. Standa Jirásek začal velmi dobře a do druhého kola nastupoval z průběžné třetí příčky ve stablefordové kategorii. I přes tlak finálového kola se mu podařilo skvělý výsledek z prvního dne zopakovat, i když pár nepovedených ran těsně po odevzdání skóre karty okomentoval slovy: "Dnes mně asi podiové umístění proteklo mezi prsty." Nicméně s nástrahami hřiště se ve finálovém kole vyrovnal ze všech hráčů nejlépe a domů do Machova a na Grosshof veze zlatou medaili.

Jak už bylo zmíněno pro Stanislava Jiráska to byl v několika dnech druhý turnaj. V rámci EDGA Golf Tour 2018 Respecta Finnish Disabled Open se odehrál ve dnech 30. července - 1. srpna 2018 na hřišti Vaasan Golf (Old Course) ve Finsku. Oproti očekávání příjemného léta v severní části Finska účastníky překvapily teploty vysoko nad 30°C. V kombinaci s přívalovými srážkami vlhkost vzduchu dosahovala maximálních hodnot a do hry více než jindy vstoupila i psychická a fyzická odolnost všech paragolfistů. V kategorii stableford se Stanislav Jirásek se umístil na 10. místě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)