Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Golfisté z Grosshofu odstartovali sezónu 2019

Golfisté z Grosshofu odstartovali sezónu 2019

Jaroslav Beran, GC Grosshof

Středa, 17. dubna 2019

Golfisté z Grosshofu odstartovali sezónu 2019

Poprvé jsme se sešli v klubovně 23. března na seznámení s novinkami, které nám přinesla celosvětová úprava golfových pravidel. Golf je velmi starý a konzervativní sport, a tak letošní výrazná úprava stála o podrobné probrání a vysvětlení.

Golfovou sezónu 2019 nám počasí umožnilo zahájit hned od začátku dubna. Protože je v klubu dost členů narozených ve znamení Berana, o názvu a termínu prvního letošního turnaje rozhodli sami tito členové.

Ještě těsně před ním jsme se ale stihli v pátek 5. dubna sejít na brigádě. Zasadili nebo vyměnili jsme skoro 500 nových stromečků na hřišti, které nepřežily poslední suché roky. Téměř třicet kamarádů na akci až zaskočilo šéfa - došly stromky, zároveň ale bylo velmi příjemné, kolik přátel přišlo pomoci týmu hřiště při nabitém programu rozjetí sezony. Děkujeme.

A hned druhý den v sobotu 6. dubna - Beraní turnaj - první turnájek na rozehrání. Texas dvojic, hřiště probouzející se po zimě, myšlenka, fajn, "pár" se nás sejde, zahrajeme si, posedíme a zahájíme turnajovou sezonu. A jak to dopadlo? Plný dům!!! Hned 38 natěšených golfistů, nádherná sobota, krásná hra, všichni nadšení hráči si užili krásnou golfovou sobotu a děkovali všem "beránkům" za báječný nápad. A vítězové? Nejlepší dvojice: Otto Tauchman a Alexandra Rock, druzí - dvojice kolegů z Polska Wojciech Potoczak a Zdislaw Kowal, a o dvě rány zpět naši mladí, Matěj Špreňar s Petrem Puschmanem.

Hned následující sobotu 13. dubna, pátý ročník Chaloupka Cup, každoroční zahajovací turnaj bratří Chaloupků. Bohužel se na účasti podepsalo velmi studené počasí. Přesto se našlo 16 statečných golfistů a zahrálo si solidní turnaj, Texas dvojic na 18 jamek. Hráči v zápalu boje svorně tvrdili, že to "jde" i v těchto podmínkách, a že "není špatného počasí pro golf, jen špatně ustrojený golfista". Pravdou ale je, že rozhodčí Jarda Beran vybil dvě elektrická autíčka rozvážením čaje s rumem. Poháry zůstaly v Broumově. Pavel Wolf a Ota Sloupenský nedali nikomu šanci a vyhráli. Druzí - Jan Chaloupka s kamarádem Bartoníčkem a třetí skončili Martin Pluhař a Tomáš Notek, kteří úspěšně navazují na akci ČGF – "Jdu na golf", která je oba přivedla na naše hřiště.

Tolik tedy start sezóny. A honem chystat masky na další tradiční turnaj, tentokrát Čarodějnický 28. dubna, který je plný krásných kostýmů čarodějnic a čarodějů s nezapomenutelnou atmosférou.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)