Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Halloweenská gymnastika
banner

Halloweenská gymnastika

Text a foto: Radka Hofmanová

Sobota, 19. listopadu 2022

Halloweenská gymnastika

V pondělí 31.10.2022, v předvečer Svátku Všech svatých, uspořádaly trenérky Věra Veselovská, Radka Archlebová a Eva Procházková broumovským gymnastkám super strašidelnou akci v prostorách klášterní zahrady. V duchu nadcházejících svátků Všech zemřelých a anglosaského Halloweenu se inspirovaly i při výběru her a soutěží.

Gymnastky tak musely zvládnout nejenom samotné nelehké disciplíny, ale i týmovou spolupráci. Zamést hlávku zelí koštětem z bodu A do bodu B, navíc slalomem, se ukázalo jako překvapivě obtížné. V precizní zametací práci měly bezesporu drobnou výhodu ty, které doma pravidelně pomáhají. Vítěznému týmu gratulujeme, poraženým nezbývá než doporučit více tréninku, maminky to jistě ocení. 

Následovala hra na navigaci slepé báby kamsi směrem k dýni a zpět (nikdo se neztratil ani nezranil) a již tradiční soutěž v rychlostním pojídání donutů zavěšených na stromě bez pomoci rukou. Po zběžné kontrole šňůrky od donutů zůstaly, kde měly, tedy na stromě. 

Další proběhla hra na mumie, která vyžaduje rovněž velkou dávku zručnosti, obratnosti i vytrvalosti. Zkuste se omotat kuchyňskými utěrkami od hlavy až k patě a pak se v tom ještě pohybovat, aniž byste se zase rozmotali. Moc to nejde, ale je to neskutečná legrace.  

Nechybělo ani tradiční společné dlabání dýní, a kdo zrovna nedlabal, trénoval hvězdice a stojky.

Top zážitek večera však dozajista přinesla dětmi nejvíce oblíbená strašidelná stezka odvahy, tentokrát klášterní zahradou, v tom čase již zcela zahalenou do tmy. Cestou se holky snažily vystrašit děsivá kostra, ponurý kat, prapodivný bubák, mrtvolná zombice a dokonce i hrůzostrašný zabiják z kultovního hororu Vřískot (mladším dětem raději tento film nepouštějte). Všechny holky, včetně těch nejmenších, obstály na výbornou, stezku dokončily a nejenom sobě dokázaly, že mají pro strach uděláno. Kromě zážitků si tak domů odnesly ještě i další sladké odměny. 

Trenérkám a jejich pomocníkům za organizací celé akce moc děkujeme.

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)