Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Holky se turnaj od turnaje zlepšovaly
banner

Holky se turnaj od turnaje zlepšovaly

Text a foto Vratislav Bartoň

Sobota, 18. března 2023

Holky se turnaj od turnaje zlepšovaly

Jak se vedlo broumovským volejbalistkám v kategorii starších žákyň v krajské soutěži a kdo byl nejtvrdší soupeř? Dozvíte se v rekapitulaci trenéra Vratislava Bartoně.

Prvním úspěchem bylo, že jsme dali dohromady širší tým A, mohli se zúčastnit zářijové kvalifikace v Hradci Králové. V kvalifikační skupině jsme odehráli zápasy proti Jičínu, Náchodu a Jaroměři, kde jsme všechny zápasy jednoznačně prohráli. A tak jsme si říkali, co v této soutěži budeme dělat?

Po kvalifikaci jsme byli rozděleni podle umístění do skupin. My jsme byli ve skupině D o 13. až 17. místo.

První kolo jsme odehráli v Lázních Bělohrad. Hned první zápas skončil vítězstvím v tiebreaku proti Dvoru Králové, ze kterého jsme měli velkou radost. Pak ale přišlo vystřízlivění a dvě porážky 0:2 s Lázněmi Bělohrad a Třebechovicemi a jedna v tiebreaku proti Červenému Kostelci týmu B. Na turnaji jsme obsadili 4. místo.

Druhé kolo nás přivedlo do Dvora Králové. Byl to náš nejúspěšnější turnaj. Vyhráli jsme 2:0 nad Dvorem Králové a Červeným Kostelcem a výhra v tiebreaku nad Chlumcem. Jediná porážka přišla od týmu Lázní Bělohrad, kteří nám dali stopku pro postup do vyšší skupiny.

Třetí kolo se hrálo u nás v Broumově. Kdo chtěl, mohl nás přijít podpořit. Pod domácím tlakem a snahou navázat na dobré výsledky z minulého kola se nám tolik nedařilo. Sice jsme na začátek porazili v tiebreaku Dvůr Králové, ale pak přišly dvě prohry s Třebechovicemi a Červeným Kostelcem týmem B a nakonec ještě prohra v tiebreaku s Chlumcem.

Čtvrté kolo bylo v Kostelci nad Orlicí. Byl to pro nás vyrovnaný turnaj, kde jsme jednou vyhráli 2:0 s Červeným Kostelcem B a 2:1 s Chlumcem a dvě prohry 0:2 se Dvorem Králové a Rychnovem.

Páté kolo bylo zrušeno. Šesté kolo se hrálo ve Dvoře Králové a bylo ovlivněno jarními prázdninami na Náchodsku. Na turnaj jsme jeli více méně s náhradnicemi, které si zlepšovaly na turnaji své volejbalové dovednosti. Na turnaji jsme všechny zápasy prohrály 0:2 jak se Dvorem Králové, tak i s Chlumcem, Červeným Kostelcem B a Lázněmi Bělohrad.

Poslední kolo se odehrálo v Lázních Bělohrad, kde jsme odehráli tři zápasy v tiebreaku, jednou vítězně proti Chlumci a dvakrát skončili porážkou proti Dvoru Králové a Červenému Kostelci B. A jedna porážka 0:2 s Lázněmi Bělohrad.

Bylo to úspěšné vystoupení v premiérové sezóně v krajské soutěži pro Broumov po více jak 30 letech. Broumov celkově skončil na 15. místě ze 17 týmů. Holky se turnaj od turnaje zlepšovaly, ale zároveň viděly, že se mají stále v čem zlepšovat. Spoustu věcí na zlepšení si odnáším i já jako trenér.

Děkuji holkám, že se daly dohromady a mohly přivést krajskou soutěž do Broumova, kde byly i vyrovnaným soupeřem. Děkuji i za podporu rodičům a za odvoz na turnaje a s pomocí domácího turnaje.

I když soutěž skončila, tak smutnit nemusíte. Holky můžete ještě vidět hrát v okresní soutěži Mixáčku s kluky.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)