Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Hostem letošního Horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují bude nejlepší současný český horolezec Radek Jaroš
banner

Hostem letošního Horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují bude nejlepší současný český horolezec Radek Jaroš

René Herzán

Čtvrtek, 8. srpna 2019

Hostem letošního Horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují bude nejlepší současný český horolezec Radek Jaroš

Radek Jaroš, horolezec, který jako jediný z Čechů zdolal už třináct osmitisícových vrcholů, bude hostem Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují. Už 29. ročník začíná ve čtvrtek 23. srpna.

Radek Jaroš bude mít v teplickém kině v sobotu 25. srpna od 10 hodin besedu. Spolu s Janem Trávníčkem budou vyprávět o expedici Annapurna 2012, při které stejnojmenný vrchol zdolali. Jarošovi tak chybí poslední z osmitisícových vrcholů a to 8 611 metrů vysoká, druhá nejvyšší hora světa, K2. Pokus zdolat tento vrchol plánuje v příštím roce.

Vedle Jaroše a Trávníčka festival přivítá další hosty. Ivo Sedláček povypráví o 1. východočeské expedici do Himaláje a Ivan Fiala, významný horolezec 70. let minulého století, v besedě zavzpomíná na svůj lezecký život. Zahraničním hostem je španělská bigwallová (lezení ve vysokých stěnách - big wall climbing) specialistka Silvia Vidal.

Program Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu.

Foto web Radka Jaroše

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)