Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Jak vypadá život golfistů v éře covidu: Jan Bitvar
banner

Jak vypadá život golfistů v éře covidu: Jan Bitvar

Pavel Daniel

Neděle, 10. května 2020

Jak vypadá život golfistů v éře covidu: Jan Bitvar

Před prvním odpalem na golfovém hřišti se podle vlastních slov tak nějak modlí, aby ta první rána v nejhorším případě přeběhla dámské odpaliště. Hlavně se ale snaží chodit na hřiště s lidmi, s nimiž se cítí v pohodě. A pohodu doporučuje nyní, v éře covidové, všem lidem. Prezident Golf Clubu Grosshof Broumov Jan Bitvar v anketě HrejGolf.cz k životu golfistů v covidové éře řekl, že stres lidi zabíjí víc než nějaký vir. Proto v těchto ne zrovna úplně lehkých časech doporučuje všem lidem zachovat si zdravý rozum a snažit se brát všechno s humorem. A čtenářům HrejGolf.cz vzkazuje: "Nenechte se vytočit prkotinami."

HrejGolf.cz: Jak osobně řešíte to, že se v ČR nedalo do nedávna chodit trénovat na hřiště?

Řeším to především prací na našem hřišti. Mimo přípravy na sezónu, upravujeme závlahy a budujeme novou útulnu na hřišti, která bude jednak sloužit jako místo pro občerstvení při turnajích a pro případ bouřky.

HrejGolf.cz: Máte nějaké doporučení pro čtenáře?

Nezoufejte! Do roku 2012 jsme neměli na Broumovsku žádné hřiště a taky jsme to přežili. Měsíc nebo dva nejsou z tohoto pohledu žádný problém.

HrejGolf.cz: Měl jste někdy nějakou dlouhou přestávku?

Vlastně si moc nepamatuji, jestli ano. Snad jen kvůli problémům se zády před pár lety jsem si musel na většinu sezóny od golfu odpočinout.

HrejGolf.cz: Jakou rutinu či přípravu děláte před první ranou na hřišti?

Technicky ani nic zvláštního. Tak nějak se modlím, aby ta první rána v nejhorším případě přeběhla dámské odpaliště. Hlavně se ale snažím chodit na hřiště s lidmi, s nimiž se cítím v pohodě. Což u nás je docela snadné, protože se znám s většinou členů a mohu říct, že opravdu fungujeme jako velká rodina.

HrejGolf.cz: Jakým způsobem či cvičením se dokážete lépe koncentrovat nebo "odehnat" zlé nebo nepříjemné myšlenky při hře?

Tohle je opět hlavně o udržování pozitivní nálady. Nenechat se vytočit prkotinami. A když to jinak nejde, tak mít připravené i malé tekuté povzbuzení.

HrejGolf.cz: Jaký byste doporučil golfistům, kteří kvůli karanténě nemohli hrát, nyní tréninkový režim?

V tuhle chvíli to naštěstí už řešit nemusíme, ale kdyby se to snad (nedejbože) mělo zase změnit, tak je důležité stále něco dělat. A někteří naši členové mají i různé garážové vychytávky pro trénink puttování nebo čipování.

HrejGolf.cz: Jak se sám chráníte před možnou nákazou coronavirem?

Obligátně na veřejnosti rouškou a jinak tím, že pracuji na čerstvém vzduchu, kde se dobře dodržuje odstup od ostatních. U nás na venkově je to asi trochu jednodušší než někde v centru města.

HrejGolf.cz: Řekl byste čtenářům nějaké příznivé poselství?

Berte všechno aspoň trochu s humorem, používejte zdravý rozum a vyhýbejte se pitomcům. Stres zabíjí víc než virus.

Foto: archiv redakce HrejGolf.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)