Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Jakub Šuda už boxuje v kategorii mužů
banner

Jakub Šuda už boxuje v kategorii mužů

René Herzán

Čtvrtek, 15. března 2018

Jakub Šuda už boxuje v kategorii mužů

Broumovský boxer Jakub Šuda už od ledna 2018 boxuje v kategorii mužů. Přechod do této kategorie z kategorie juniorů je dost náročné a vůbec v kontaktním sportu jako je box. Pro rok 2018 je Jakub členem nejen svého mateřského broumovského oddílu, ale hostuje v dalších dvou oddílech. Jedním z nich je Třeboň, kde již druhým rokem boxuje nejvyšší českou seniorskou soutěž Extraligu. Druhým oddílem je německý oddíl Box gym Dreger.

"Díky německému oddílu mohu boxovat velice kvalitní utkání a sbírat cenné zkušenosti. První březnový víkend jsem odstartoval dvěma zápasy v Německu. První zápas byl proti kvalitnímu německému boxerovi. Verdikt od rozhodčích zněl "remíza", nicméně já zápas viděl pozitivně, protože jsem vložil do zápasu některé nové věci, které trénuji s trenérem v pražském oddíle pod vedením Filipa Miňovského. Druhý zápas jsem nastoupil v týmu německé mužské reprezentace proti Italům. Bohužel ve vyšší váhové kategorii, než je pro mne ideální a bylo to také v zápase znát. Soupeř byl velice šikovný s tvrdými údery a tento zápas jsem bohužel prohrál," popsal své německé zkušenosti Jakub Šuda.

V minulých dnech se Jakub zúčastnil nominačního turnaje o Mistrovství Německa. Nominační zápas (Mistrovství jednoho z 15 německých krajů) v seniorské kategorii do 60 kg Jakub vyhrál a stal se mistrem kraje SWABV Německo. Jeho finálový zápas byl vyhlášen jako nejtechničtější zápas celého turnaje.

"Po tomto turnaji si musím dát od zápasů dva měsíce pauzu, protože se musím připravovat na maturitu. Pak mám naplánováno mnoho dalších turnajů a zápasů," dodal Jakub Šuda.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)