Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Jan Rusin reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy v orientačním běhu dorostu

Jan Rusin reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy v orientačním běhu dorostu

René Herzán

Sobota, 14. července 2018

Jan Rusin reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy v orientačním běhu dorostu

Mistrovství Evropy se konalo v okolí bulharského města Veliko Tarnovo. Budoucí oktaván Gymnázia Broumov Jan Rusin skončil v kategorii M 18 v závodě na dlouhé trati na výborném 25. místě ze 105 klasifikovaných, ve sprintu obsadil 56. místo ze 111 klasifikovaných.

Ve štafetovém závodě vybojovala Česká republika, jejímž členem byl samozřejmě také Jan Rusin, cenné 10. místo. Na startu Mistrovství Evropy byli závodníci z 35 zemí.

"První závod byl sprint v krásném starobylém hradu jménem Tsarevets. Udělal jsem chybu v úvodu, kterou se mi nepodařilo dohnat a skončil na 56. místě. Druhý závod byl už v lese. Byla to klasická trať. Tento terén zas tak zajímavý nebyl. Nedařilo se mi podle představ a skončil jsem 25. Poslední závod byly štafety, ve kterých jsme cítili šanci na úspěch. To byl ale největší problém. Po výborném prvním úseku jsem běžel já a vůbec mi to nešlo. Pokazil jsem úvod, ve zbytku trati jsem se s tím už srovnal, ale moje chyby nás stály minimálně velkou bednu, spíš i boje o medaile. Velmi mě to mrzí, hlavně za oba spoluběžce, kteří běželi výborně," byl k sobě až příliš kritický Jan Rusin. Přes jeho slova je však už jen jeho účast v reprezentaci obdivuhodná.

"Blahopřejeme k výborným výsledkům, orientační běh dnes má základnu několika tisíc běžců, dostat se do tříčlenné reprezentace ve své kategorii je fantastický úspěch," komentoval sportovní úspěch Jana Rusina učitel broumovského gymnázia Milan Kulhánek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)