Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Je za námi pátý ročník Příměstských táborů spolku Bavíme se sportem
banner

Je za námi pátý ročník Příměstských táborů spolku Bavíme se sportem

René Herzán

Středa, 18. září 2019

Je za námi pátý ročník Příměstských táborů spolku Bavíme se sportem

Již pátým rokem organizuje spolek Bavíme se sportem z. s. Příměstské tábory, které se letos konaly v Broumově, Náchodě, Novém Městě nad Metují, České Skalici a v Červeném Kostelci, celkem se zúčastnilo 500 dětí, což je o 43% více než v loňském roce.

Příměstský tábor je stejně jako celý projekt zaměřený na všeobecné pohybové aktivity dětí, pobyt na čerstvém vzduchu, soutěže, hry a zábavu. V šesti týdenních turnusech v Broumově se zúčastnilo více než 70 dětí. Vedoucími Příměstského tábora byli Jirka Ježek, Jakub Vodochodský a Milan Vítek, kteří připravili program plný pohybových a sportovních aktivit, ale děti měly v náplni i činnosti výtvarné a naučné. Samozřejmostí bylo zajištění celodenní stravy a pitného režimu.

Na děti se na Příměstský tábor přijel podívat i předseda spolku a předseda Okresního fotbalového svazu Náchod Petr Vítek spolu se starostou města Broumov Jaroslavem Bitnarem, který kvitoval to, že děti tráví volný čas o letních prázdninách aktivně sportovními činnostmi.

"Chci poděkovat městu Broumov za podporu tohoto projektu, Slovanu Broumov za poskytnutí výborného zázemí a Vackovým z restaurace Alka, kteří se starali o hodnotnou stravu dětí. Na financování se také podílí Ministerstvo práce a sociálních věcí z projektu evropských fondů. Velký dík patří také vedoucím táborů, kteří připravili pestrý program pro děti, které si vyzkoušely různé druhy sportů a her. Dostávaly také odměny za splnění vytyčených úkolů a na závěr převzaly upomínkovou zlatou medaili, všichni dostali reflexní vak na záda a diář. Věřím, že všechny děti byly spokojené, že je to bavilo a nějaké nové věci se naučily. Už se těšíme na příští ročník," uvedl předseda OFS Náchod Petr Vítek.

Tábor byl určený pro všechny děti ve věku od 3 do 12 let. Některé děti se vůbec poprvé seznámily s některými sporty a za týden udělaly velký pokrok. Celý projekt slouží k tomu, aby děti získaly základní a všeobecné pohybové základy.

"Byli bychom rádi, aby se děti později zapojily do činnosti sportovních klubů. Měli jsme na táboře i děti, které nebydlí v Broumově, ale byli tu na prázdninách u prarodičů a velmi si tábor pochvalovaly nejen oni, ale i rodiče. Na základě zpětné vazby od trenérů víme, že děti zapojené do projektu Bavíme se sportem rozvíjí pohybové schopnosti a obratnost. Zlepšují se v koordinaci pohybu, ve stylu běhání a obratnosti. Používáme speciální pomůcky, které pomáhají k rozvoji pohybových schopností dětí. Jako velmi přínosné pro rodiče vidíme možnost umístit své děti o letních prázdninách na Příměstský tábor, kde je o ně po celý den postaráno, a hlavně mohou využít smysluplně volný čas a rodiče o ně nemusí mít strach, že běhají samy po ulici, kde v dnešní době na dětí číhá spousta negativních vjemů," dodal Petr Vítek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)