Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Květnové turnaje na Grosshofu
banner

Květnové turnaje na Grosshofu

Za Team Grosshofu Jaroslav Beran

Úterý, 21. května 2019

Květnové turnaje na Grosshofu

Nepříliš lichotivé počasí v první polovině května nás pěkně drželo doma, potažmo v klubovně. Dětské tréninky, které probíhají každou středu a čtvrtek, se přesto podařilo vždy uskutečnit, a když bylo opravdu moc ošklivě, tak opakování a oživení nových pravidel u kamen mělo také svoji klubovou atmosféru.

Na 15. května plánovaný termín turnaje z programu Se školou na golf v rámci celé golfové federace se sice podařilo odehrát až v pátek 17. května, ale zato už v suchu.
Čtyřčlenné družstvo dětí ze Základní školy Hradební v Broumově hrálo na našem hřišti devítijamkový turnaj, ovšem s vybavením, které používáme v zimě ve škole v tělocvičně. Hole jsou speciální plastové, míčky větší a gumové, a i jamka má jinou velikost než naše golfová. Nejlepší družstva z celé ČR se potkají v Praze jako ukázka projektu ČGF - Se školou na golf při turnaji DD Real Czech Masters 2019. Naše školní družstvo z "Hradebky" ve složení Richard Bitvar, Denis Vít, Eliška Wolfová a Filip Lukašák odehrálo solidní výsledek a po ukončení turnajů všech škol z celé ČR se dozvíme výsledek.

Následující den v sobotu 18. května už ale ožila klubovna velkým golfovým turnajem. Golf and Shoot - tentokrát opravdu "velkým", protože součástí zápolení byla i soutěž v několika disciplínách střelby na střelnici Walzel. Střílelo se pistolí 9 mm, Scorpionem EVO 3 a malorážkou na 25 metrů. Nastřílené skóre ze střelnice se odečetlo z počtu ran uhraných na golfu a bylo jasno.

V kategorii mužů zvítězil Jakub Pergler z Liberce, a pak už jen naši borci. Druhé místo Petr Gabriel a třetí Oto Sloupenský. Dámskou kategorii ovládla členka Grosshofu Elena Myšáková, druhá Klára Nováková a třetí Blanka Nováková, obě z Trutnova.

Tečku za zajímavým turnajem v konečně krásném počasí obstaralo příjemné posezení s dalšími přáteli a příznivci klubu na oslavu otevření nových ubytovacích prostor na Grosshofu.

Na závěr bych ale rád pozval přátele a kamarády golfu na charitativní turnaj v sobotu 25. května. Tentokrát budeme hrát golfový match pro čtrnáctiletého Maxima Plachého. Výtěžek z turnaje a následné dražby dárků od hráčů bude pro Maxima na pořízení zdravotních potřeb. Věřím, že účast na turnaji bude jako vždy na podobných akcích klubu veliká s patřičným výsledkem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)