Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Lednové volejbalové akce

Lednové volejbalové akce

Vráťa Bartoň

Pondělí, 27. ledna 2020

Lednové volejbalové akce

Příznivci volejbalu si o víkendu 18. a 19. ledna v broumovské sportovní hale přišli na své.

V sobotu hrály Zimní pohár ženy Broumova A. Na své palubovce přivítaly ve skupině A Teplice nad Metují a Velký Dřevíč. Oba své zápasy vyhrály, proti Teplicím n. M. 3:1 a proti Velkému Dřevíči 3:2, a vyhrály tak skupinu A. V únoru si ženy Broumova A zahrají o první místo. Místo konání není ještě známo.

Broumovské kadetky jako ženy Broumova B se zúčastnily Zimního poháru už minulý víkend 12. ledna ve skupině B, která se odehrála v Náchodě. Holky prohrály s domácím Náchodem 0:2, s Hronovem 0:2 a po vyrovnaném zápase i se Studnicí 0:2. V únoru si zahrají ve skupině o 7. - 10. místo.

V neděli 19. ledna Broumov přivítal volejbalový festival ve žluté a oranžové kategorii v Krajském přeboru pro oblast Náchodsko.

Dopoledne se odehrála žlutá kategorie, kam se přihlásilo 17 týmů. Broumov do domácího turnaje přihlásil dva týmy, tým A (Lukáš Němec a Matěj Záliš) a tým B (Jáchym Ther a Pavel Sloupenský). Áčko v základní skupině 6x vyhrálo a pouze 2x prohrálo. I další dva týmy měly stejný výsledek, bohužel na skóre byl broumovský tým nejhorší, a tak obsadil až čtvrté místo ve skupině. Ve skupině o 5. - 8. místo se mu nedařilo a 2x prohrál. Obsadil tedy celkově pěkné 7. místo. Tým B v základní skupině 4x vyhrál a 3x prohrál a obsadil 5. místo ve skupině. Ve skupině o 9. - 12. místo se mu dařilo a oba zápasy vyhrál. Obsadil tak celkové 9. místo.

Odpoledne se odehrála oranžová kategorie, kde se sešlo 25 týmů. Broumov zde měl tři týmy, a to tým A (Róďa Indra, Tonda Stříbrný), tým B (Denis Dub a Honza Strelec) a tým C (Nelly a Šimon Kučerovi). Tým A nám udělal největší radost, protože tento turnaj vyhrál. Je to nejlepší výsledek pro Broumov v této kategorii. Nejlepším výsledkem doteď bylo třetí místo před dvěma lety. Áčko vyhrálo skupinu, když porazilo všechny čtyři soupeře. Ve finálové skupině prohrálo s Ruchadlem Zájezd a vyhrálo nad Starým Městem A i B. I přes jednu porážku si tým A zajistil vítězství. Druhý na turnaji byl Hronov A a třetí Staré Město. Tým B v základní skupině pouze jednou vyhrál a třikrát prohrál a skončil čtvrtý ve skupině. Ve skupině o 16. - 20. místo 2x vyhrál i prohrál a obsadil celkově 17. místo. Po čtvrtém místě z minulého turnaje to bylo zklamání.

Tým C v základní skupině 2x vyhrál a 2x prohrál a obsadil 3. místo ve skupině. Ve skupině o 11. - 15. místo také 2x vyhrál i prohrál a obsadil celkově 14. místo. Pro tento tým je to nejlepší umístění.

Předchozí víkend v sobotu 11. ledna měla turnaj červená a modrá kategorie v Červeném Kostelci. Broumov přijel na červený turnaj se třemi týmy. Tým A (Dorotka Novotná, Elenka Kultová), tým B (Terezka Tietze, Natálka Válková) a tým C (Tomáš Tlapák, Vilém Beneš). Áčku se na turnaji nedařilo. V sedmičlenné základní skupině prohrálo všechna svá utkání, také zápas o 19. místo a skončilo na posledním místě turnaje.

Béčko v základní skupině 2x vyhrálo a 2x prohrálo. Ve skupině o 13. - 15. místo oba zápasy prohrálo a obsadilo celkové 15. místo. Céčko ve skupině jednou vyhrálo a 3x prohrálo. Ve skupině o 16. - 18. místo oba zápasy vyhrálo a obsadilo celkové 16. místo. Pro tým to byl první turnaj v této soutěži.

V modré kategorii měl Broumov pouze jeden tým ve složení (Tonda a Kuba Haškovi, Sára Indra a Emma Skaláková). Turnaje se zúčastnilo 28 týmů. Broumovský tým v sedmičlenné skupině 2x vyhrál a 4x prohrál. Postoupil do skupiny o 16. - 18. místo, kde se mu také nedařilo a obsadil celkové 18. místo.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)