Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Masarykova základní škola se zapojila do projektu Českého volejbalového svazu Barevný volejbal do škol
banner

Masarykova základní škola se zapojila do projektu Českého volejbalového svazu Barevný volejbal do škol

Mgr. Monika Sloupenská, Vratislav Bartoň

Neděle, 2. prosince 2018

Masarykova základní škola se zapojila do projektu Českého volejbalového svazu Barevný volejbal do škol

Masarykova základní škola v Broumově se přihlásila do projektu Českého volejbalového svazu Barevný volejbal do škol. V úterý 27. listopadu se ve Sportovní hale na Spořilově konalo školní kolo Masarykovy ZŠ v barevném volejbale. Turnaje se zúčastnilo celkem 36 dětí rozdělených do tří věkových kategorií.

Největší zastoupení měla kategorie žlutého minivolebalu, kde hrálo 18 dětí z 1. a 2. tříd. Žlutý minivolejbal hrají dva spoluhráči na menším hřišti, kde musí chytat, přihrát si a přehodit míč k soupeři. Devět týmů se rozdělilo do dvou skupin a podle výsledků si zahrály o umístění. Většina dětí se teprve seznamovala s touto hrou, ale po prvních několika nesmělých odehraných zápasech už věděly, jak na to a hra je začala bavit. Finále školního turnaje vyhrál tým z 2. A, druhý skončil tým z 2. B. Bronzový skončil tým opět 2. A.

V oranžovém minivolejbale se utkaly týmy ze třetích tříd. Zde hráči musí míč chytit, nadhodit si ho a odbít prsty na spoluhráče a poté k soupeři. Školního turnaje se zúčastnilo 10 dětí v pěti týmech, kde si zahrály ve skupině každý s každým. Turnaj vyhrál tým 3. B, druhý byl tým 3. A a třetí byl tým 3. B.

V červeném minivolejbale se utkaly týmy čtvrtých a pátých tříd. V této kategorii už hráči musí odehrát míč prsty bez chycení. Turnaje se zúčastnilo osm dětí, které chodí nebo chodily na volejbalové kroužky v Broumově a Hronově. Bez přípravy už se tato kategorie hrát nedá. Čtyři týmy ve skupině hrály dvakrát každý s každým. Bez prohry vyhrál skupinu tým 4. A. Druhý skončil tým 4. B a třetí tým 4. B.

Na turnaj se na chvíli přišly podívat a povzbudit své zástupce i celé třídy. Přišlo se podívat i několik rodičů. Druhé školní kolo je naplánováno na 11. prosince 2018 opět ve sportovní hale, kam vás srdečně zveme. "Tenhle turnaj se mi líbil, ale mohly jsme být ještě lepší," okomentovala turnaj hráčka Hana B.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)