Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Memoriál Slávky Streubelové
banner

Memoriál Slávky Streubelové

Biškové otec a syn

Pátek, 21. srpna 2020

Memoriál Slávky Streubelové

Broumovští volejbalisté pořádali v sobotu 15. srpna již 42. ročník antukového turnaje smíšených družstev Memoriál Slávky Streubelové, kterého se zúčastnilo osm týmů (Broumov 1 - to lepší co máme, Broumov 2 - ten, kdo mohl přijít, „Šejk“ tým - Ševců Jenda - Hronov 1, „Hanz“ tým - Honza Voborník - Hronov 2, Nevím - Biško ml. a mládí z Hronova, Teplice n. M. - Hornych atd., Mieroszow - Basz + Robert a jejich tým, „Olda“ tým - otec a syn Manychovi + 2x Mieroszow + Anička a Pavlína).

Rozlosovány byly dvě skupiny po čtyřech týmech. Skupina A: Broumov 1, Teplice, „Šejk“ a „Olda“. Skupina B: Broumov 2, „Hanz“, Nevím a Mieroszow. O pořadí v jednotlivých skupinách se strhl velký boj již od prvních zápasů, do semifinále postupovaly první dva týmy. Hrálo se na dva sety a v případě remízy se počítaly body, semifinále, finále a zápasy o umístění se hrály na dva vítězné sety.

Ve skupině A si zajistil postup celkem pohodlně silný „Šejk“ tým, kterému nekladl odpor ani Broumov 1. Druhé místo si dobrými výkony proti Teplicím a „Olda“ týmu zajistil Broumov 1. Ve skupině B o vítězství ve velmi pěkném zápase bojovali Nevím tým a „Hanz“ tým. Díky lepším „koncovkám“ zvítězil tým Nevím a v semifinále se utkal s Broumovem 1.

V rodinném soupeření byl nakonec úspěšnější synek, i když tým s jeho otcem mu nedal nic zadarmo. Díky zkušené hře vyhrál Broumov 1 první set 25:18 a v druhém setu vedl ještě 12:10. Poté ovšem věkově starším hráčům domácího týmu začal docházet „dech“ a mládí toho využilo díky skvělé sérii jejich nahrávačky na podání. Její nepříjemný servis a zlepšená hra týmu Nevím v poli znamenal obrat v tomto semifinále. V tiebreaku ještě Broumov chvíli kousal, ale sílu ke zvratu již nenašel. Konečný výsledek 2:1 poslal do finále mladší tým Nevím.

Druhé semifinále přineslo souboj střední a starší generace Hronova. V tomto duelu se nakonec projevila větší touha po vítězství u „Šejk“ týmu, který dokázal svými bloky eliminovat útoky mladších hráčů „Hanz“ týmu a díky vítězství 2:0 postoupil zaslouženě do finále.

Zápas o třetí místo znovu dobře rozehrál Broumov 1 a o umístění na „bedně“ je připravil horší příjem a úbytek sil na útoku, čehož využili k vítězství hráči „Hanz“ týmu 2:1.

Boj o první místo byl jako tradičně vyvrcholením pěkných zápasů a dovolím si tvrdit, že úrovní předčil předešlá finále z posledních let. Nevím tým vstoupil do zápasu razantně a zajistil si vedení 1:0 (25:15). Poté se začaly postupně uplatňovat zlepšené bloky Jendy Ševců a Oldy Kozy, které otupily útočné aktivity mladých smečařů v čele s Filipem Rieglem a srovnali na 1:1 (22:25). Tiebreak vyhrálo dravé mládí také díky skvělé útočné hře, vylepšení bloků a zlepšené mezihře.

Letošní ročník se pořádal o týden dříve což pomohlo k účasti týmů z Hronova. Poděkování patří všem organizátorům, zvláště Ivě Krtičkové a Věře Vítkové. Dále sponzorům: Město Broumov, Pivovar Opat, Z-Trade, Lutoma, Hobra - Školník, VEBA, Lesy ČR, Vejplata SPORT a Diakonie.

Už 42. ročník se opět velmi vydařil a těšíme se na další ročník. Věříme, že díky novému termínu, který nekonkuruje turnaji v Lupenici, si zajistíme příští rok hojnou účast. Nakonec bych rád touto cestou poděkoval Oldům Manychům, kteří nám pomohli zajistit narychlo složený 8. tým, který byl potřebný pro hladký průběh turnaje.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)