Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Mistříčči, Mistři, Starostka…

Mistříčči, Mistři, Starostka…

Petr Jansa - SSK Pedro

Pondělí, 30. března 2020

Mistříčči, Mistři, Starostka…

Konec loňského roku i začátek toho nového v Polici nad Metují je již řadu let spojen s turnaji v režii SSK Pedro.

Tenisový prosinec nabízí přihlášeným dvojicím šanci v Turnaji mistříčků, a to hned ve dvou kategoriích. Vítězství v kategorii soutěžáků si zaslouženě vybojovali Kamil Švorčík se Štěpánem Horákem, kteří v dramatickém finále porazili úřadující držitele poháru – Pavla Suchánka s Láďou Trejtnarem. Skupinu pro radost vyhrála dvojice Martina Kovářová s Petrem Jansou, které na stupně vítězů doprovodili druzí Adéla Hažmuková s Martinem Kejdanou a třetí Pavel Axman s Karlem Jandou. Turnaj proběhl v obrovské pohodě a věřím, že nastolil tu správnou předvánoční atmosféru.

Turnaj mistrů – to už je jiná káva. Z pozvaných čtrnácti hráčů se nalosují dvojice a mydlí se to v tenisu i badbintonu – od rána až do noci. Zní to až neuvěřitelně, ale je to už 27 let, kdy jsme si na tomto turnaji pinkli poprvé.

Po dramatických zápasech si letošní titul v badbintonu vybojovali Rosťa Zeiska se Slávkem Riegrem, finálovým vítězstvím nad Petry Jenkou a Jansou (21:19, 22:20). Hlavní soutěž – tenisovou – ovládla letos dvojice Vláďa Seidl a Pavel Hroch. Finále zvládli v pohodě a porazili dvakrát Jirky – Čejchana a Vlčka. Nemohu tady nezmínit neskutečnou bojovnost a neuvěřitelné zákroky Kuby Kováře, to se opravdu jen tak nevidí – krásná práce!

Tradiční atmosféra v tradičním čase znamená u tohoto turnaje jediné. Jsou tu Vánoce, konec roku a je čas se radovat. Díky všem zúčastněným za vydařenou akci.

Novoroční sportování je již patnáct let spojeno s florbalovým turnajem O pohár starostky města Police nad Metují. Nejstarší florbalový turnaj u nás tak zahajuje šňůru turnajů pořádaných řadou různých spolků v Polici. Také letos jsme mohli přijmout jen dvacet týmů, které hrály ve skupinách pro radost a soutěžáků. Větší zájem bývá tradičně o to radostné hraní, i když úroveň předváděné hry odpovídá té soutěžní. Ale tak to prostě je. Letošní ročník byl ve znamení nástupu mladých kvalifikovaných rozhodčích, kterým patří obrovský díky za předvedenou práci. Vždyť za pátek a sobotu jsme odehráli neuvěřitelných 56 utkání!

Všechno klaplo jak mělo, a tak jsme v sobotu večer končili jen s patnáctiminutovým zpožděním. Díky moc všem, kteří pomáhali – u zápisu, v bufetu, s přípravou a také za letošní novinky v cenách. Ručníky s logem turnaje – tak to tu ještě nebylo. Zápasy ve skupinách předurčily, které týmy si mohou pomýšlet na vítězný pohár. Mezi patnácti družstvy nakonec zaslouženě vyhrál FBC Velká Leduj před trutnovským týmem PAiNTER Boys a FBT Žďár nad Metují. Nejlepším střelcem byl Marek Bartoš s 18 góly, gólmanem turnaje pak asi nevytíženější brankař Viktorek – Klimeš. Potěšující je nástup nových hráčských generací a méně potěšující (tedy pro nás) je neustále rostoucí úroveň hry. Je asi načase udělat si turnaj pro nás pomalé neuměly, kteří ale mají tento sport rádi a chtějí ho hrát, i když jim to tak nejde.

Soutěžní skupinu vyhrály opět Bakyho Samyce. Bukovický kádr zcela po zásluze vybojoval putovní broušený pohár. Hráli prostě nejlépe. Druhé místo patří Buldokům a třetí Žďáru. Až za místními byli borci ze Skalice, Broumova. Asi to tady prostě hrajeme dobře. Nejlepším brankářem se stal Martin Balák a střelcem OZZ David Vávra. Poděkování všem týmům za účast, předvedenou hru a hlavně za nekonfliktní průběh celého turnaje.

Tak zase někdy...?

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)