Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Nabitý červen na Grosshofu
banner

Nabitý červen na Grosshofu

Jaroslav Beran

Pátek, 28. června 2019

Nabitý červen na Grosshofu

Hned 8. června se konal jeden z nejdůležitějších turnajů měsíce: DTSV – dětská tour severovýchod. Turnaj pro mládež z poloviny Čech, který je sledovaný a podporovaný českou golfovou federací. V poslední době se může zdát, že kdo přijede na tuto tour na Grosshof, zmokne. Jak nás vloni potrápila a trochu zdržela bouřka, letošní turnaj celé dopoledne pršelo. Nejhorší část dne naštěstí "vyfasovali" dorostenci, kadeti a starší žáci, prostě zkušení hráči tour.

Nejmladší kategorie už startovaly v lepších podmínkách a prošly turnajem v suchém oblečení. Celkem na startu bylo 43 hráčů v pěti kategoriích a dobře byli vidět i zástupci Grosshofu. V kategorii kadetů Matyáš Berka obsadil druhé místo a ve starších žácích David Bažout třetí místo. Gratulujeme!

Hned následující víkend, 15. června byl na programu Kloboukový turnaj. Parádní turnaj, který bývá již tradičně dobře obsazený. Startovalo 32 hráčů a hráček a jeden klobouk byl lepší než druhý. Někteří hráči si dokonce vlastnoručně vyrobili klobouky speciálně pro tento golfový match. Kategorii mužů pro sebe "ukořistil" Jiří Myšák, druhý skončil Matyáš Berka  a třetí Radomír Čepek. Mezi ženami byla nejlepší Elena Myšáková před Marcelou Krulichovou a Jaroslavou Neoralovou.

Následující sobotu byl další zajímavý turnaj. Tentokrát přišli se zajímavým nápadem naši noví členové - uvítáme léto turnajem Slunovrat 2019. A protože se jednalo o nultý ročník, narychlo na poslední chvíli, posunuli jsme start o 24 hodin na sobotu 22. června. A tak se v sobotu ve 4 hodiny ráno sešlo v klubovně třináct statečných mužů a jedna žena, aby přesně ve 4:42 hodin s východem slunce startovali do turnaje. Kdo zná kouzlo rána, kdy vychází sluníčko a příroda se probouzí, rozumí. Turnaj nakonec vyhrál mistr klubu Ondra Vedral, druhý Pawel Popiel a třetí Martin Hak. Závěrečná snídaně v klubovně jen potvrdila, že je na Grosshofu další turnaj, který najde své místo v kalendáři.

No a poslední červnovou akcí bude turnaj v sobotu 29. června - Ryder Cup – Grošáci / Poláci. Je to další vzájemné utkání mezi přáteli z Polska a našimi borci z Grosshofu. Jak jsme již informovali v minulosti, je to match po vzoru slavného Ryder Cupu mezi Evropou a USA. Nejlepší hráči obou kontinentů sehrají řadu nádherných zápasů. A stejně tak se stane mezi přáteli z Polska a našimi borci. Minulý rok to byl nádherný a napínavý boj až do poslední rány! Výsledek 1:0 pro Grošáky v rozstřelu! Zůstane pohár v Broumově, nebo pojede za hranice?

Pravidelné středeční a čtvrteční tréninky naší mládeže, nastavené dopoledním docházením žáků prvního ročníku ze základní školy Hradební v rámci akce Se školou na golf na hřiště, krásně rozeznělo dětským švitořením celé hřiště. Prostě řečeno slovy naší a nejen golfové mládeže, červen byl na Grosshofu dost hustý.

Fotografie z Kloboukového turnaje a Slunovratu - archiv GC Grosshof

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)