Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Nový sportovní areál v Bukovici už slouží návštěvníkům
banner

Nový sportovní areál v Bukovici už slouží návštěvníkům

Michaela Plchová, foto archiv Artamon

Pondělí, 5. prosince 2022

Nový sportovní areál v Bukovici už slouží návštěvníkům

V průběhu listopadu se v Bukovici otevřel nový sportovní areál určený především míčovým sportům, ale i dalším sportovním činnostem. Pod názvem Artamon ho zde postavil Petr Hauk.

Areálu dominuje velká hala, v níž se nacházejí tři kurty, na nichž je možné provozovat tenis, volejbal, nohejbal. „Otevřeli jsme v průběhu listopadu, což je doba, kdy běžně začíná halová sezóna pro venkovní sporty. Letos nám počasí přálo, takže venkovní sezóna byla trochu delší,“ říká Petr Hauk a dodává: „Mám radost, že to přes všechny komplikace – ať už s výstavbou, povoleními, či letošní únorovou povodní – dopadlo všechno dobře. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tom podíleli, a především mé manželce, že měla velkou trpělivost.“

Sportem číslo jedna je tenis – je možné hrát ho jak na venkovních kurtech, tak na třech vnitřních kurtech. Zároveň je na nich možné hrát volejbal, nohejbal a fotbal. V průběhu času by zde měla přibýt ještě možnost zahrát si také badminton. V prvním patře se nachází fitness, které je už nyní při pohledu z venku hojně využívané. V průběhu zimy by také mělo být dokončeno wellness se dvěma saunami – finskou a parní – a vířivkou. V přízemí haly se pak nachází bar s kavárnou (a budoucí restaurací, kromě dortů jídlo zatím v nabídce není), šatny a malá prodejna a půjčovna sportovních potřeb.

Na venkovních hřištích je připraven také plážový volejbal a plážový fotbal a v procesu výstavby je hřiště na adventure golf. „Mělo by to být nejlepší hřiště v rámci Královéhradeckého kraje,“ slibuje Petr Hauk. Podle něj jsou v rámci republiky jen tři podobné lokality. Adventure golf je podobný minigolfu, každá jamka je však jedinečná. Celé hřiště je vytvořeno v přírodním stylu, součástí jamek jsou různé přírodní materiály a plochy jamek jsou pokryty umělou trávou. Výhodou adventure golfu je jeho přístupnost. „Mohou ho hrát děti od 4 let a dospělí třeba do sta let. Není to nic náročného. Hraje se hodně ve Skandinávii a získává velkou popularitu,“ vysvětluje Petr Hauk. Česká republika se dokonce může pochlubit mistrem světa v adventure golfu. „Rádi bychom pořádali tři open turnaje ročně a máme přislíbeno, že by bylo možné dostat sem mistrovství republiky a možná i světa,“ prozrazuje své plány Petr Hauk.

Sportovní centrum je otevřeno je každý den od 8 do 21 hodin. Zavřeno by mělo být jen přes vánoční svátky. Zájemci mohou využívat jednotlivé vstupy, nebo se stát členy a využívat zvýhodněné ceny. Ceny vstupného jsou obecně příznivé a přizpůsobené regionu.

Ve sportovním centru už od září funguje tenisový oddíl pro děti. Pod názvem Bukovice Artamon do něj chodí už více než 50 dětí nejen z Police, ale z celého širokého okolí, neboť tenisový oddíl pro mládež na Broumovsku nikde jinde není. „Jsme spokojeni, že se přihlásilo tolik dětí a doufáme, že jim nadšení vydrží. Máme sedm trenérů a uvidíme, jak to bude pokračovat dál,“ říká Petr Hauk a pochvaluje si, že děti mohou trénovat v zimě díky hale. Postavit pevnou halu bylo podle něj dobré rozhodnutí vzhledem cenám energií, kvůli kterým jde vytápění nafukovacích hal dnes do astronomických výšek.

Kromě tréninků se v hale začíná už také závodit. „Pořádáme už také různé turnaje. Na konci prosince proběhne tenisový turnaj čtyřher, v lednu máme naplánovaný fotbalový turnaj pro děti kategorie ročník 2012. V únoru bude velký fotbalový turnaj týmů ročník 2014,“ říká Petr Hauk. Zatím sem chodí trénovat TJ Spartak Police. Volejbalový oddíl zatím otevřen nebyl, podle Petra Hauka to je však možné v případě, že by o něj byl zájem a našel se nadšený trenér.

Na otázku, proč se vůbec rozhodl do tak velkého projektu jít, Petr Hauk odpovídá: „Rád hraju všechny míčové sporty, ale hlavě mi bylo vždycky líto, že zdejší region je trochu bokem a kromě přírodních krás tu nic podobného na úrovni není k dispozici. Proto jsem se rozhodl pro takový projekt. Čas ukáže, jestli to bylo dobré rozhodnutí. Sportovci a dětmi se to tu ale přes týden hemží, tak to mi dělá radost.“ Podle něj má bukovický areál v Královéhradeckém kraji srovnání pouze s areálem v Hradci Králové v Třebši.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)