Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Novým předsedou Slovanu Broumov se stal Robert Frydrych
banner

Novým předsedou Slovanu Broumov se stal Robert Frydrych

René Herzán

Neděle, 15. dubna 2018

Novým předsedou Slovanu Broumov se stal Robert Frydrych

Na zasedání nově zvoleného výboru Tělovýchovné jednoty Slovan Broumov byl všemi hlasy zvolen také nový předseda. Stal se jím 43 letý Robert Frydrych, který ve funkci nahradí Miloše Doubravu.

Robert Frydrych hrál v mládí fotbal za Broumov, nyní se už 15 let věnuje mládeži. Proč byl zvolený právě Robert Frydrych? "Robert ve výboru TJ Slovan zastupuje největší oddíl, a to fotbal. Je členem výboru fotbalového oddílu, kde má na starosti mládežnické týmy. Je trenérem nejenom v Broumově, ale pravidelně trénuje i okresní výběry talentované mládeže," zdůvodnil tuto volbu starosta Broumova a tajemník Slovanu Broumov Jaroslav Bitnar.

Na co se chce nový předseda Slovanu zaměřit především? "Chtěli bychom přitáhnout ke sportu co nejvíc dětí. K tomu jim ale musíme vytvořit vhodné podmínky, jinak nám sportovat nepřijdou. Proto se budeme snažit, aby na Tužme se vyrostlo nové fotbalové hřiště. Budeme chtít zrekonstruovat volejbalový areál na Dětském hřišti a sprchy v sokolovně. Dále rozšířit tenisový areál, postavit (nejen) tenisovou halu, aby mladí i starší tenisté mohli hrát a trénovat celoročně v Broumově a nemuseli v zimě dojíždět do Teplic. Nutností je také vybudovat sociální zařízení v areálu Emericha Ratha a mnoho dalšího. Na to všechno budeme muset sehnat hodně peněz, ale věřím, že se tyto investice do naší mládeže vyplatí. V otázce financování budeme úzce spolupracovat s městem a budeme společně hledat vhodné dotační programy. Chci podporovat spolek Bavíme se sportem, spolupracovat s Ulitou, školami a školkami z Broumova i okolí," uvedl Robert Frydrych.

Jak je na tom Slovan finančně přiblížil Jaroslav Bitnar: "Většinu prostředků Slovan získává od města, část jsou členské příspěvky a sponzorské dary. Nemalé prostředky poskytoval i stát prostřednictvím Ministerstva školství, ale to je v poslední době dost nevyzpytatelné. Rozpočet na letošní rok je plánován na 3 miliony korun."

"V letošním roce se postaví dva nové tenisové kurty s umělým povrchem, na příští rok se plánuje nové tréninkové hřiště pro fotbal. Dále se v budoucnu počítá s novým zázemím pro volejbal na Dětském hřišti či s novou sportovní (tenisovou) halou. Z těch drobnějších investic by to byly šatny v sokolovně," připomněl ještě nejbližší investice do broumovského sportu Jaroslav Bitnar.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)