Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Ohlédnutí za uplynulou sezónou v Golf Clubu Grosshof
banner

Ohlédnutí za uplynulou sezónou v Golf Clubu Grosshof

Jaroslav Beran, Trenér mládeže a STK Grosshof

Úterý, 13. listopadu 2018

Ohlédnutí za uplynulou sezónou v Golf Clubu Grosshof

Je až s podivem, co všechno se podařilo uspořádat, odehrát a prožít v letošní sezóně na Grosshofu. K dobré golfové hře je totiž potřeba spousta zelené krásné "travičky", a to, jak všichni víme, zrovna letos, od jara až do podzimu, byl zatraceně těžký úkol.

Řadu příjemných turnajů zahájil 7. dubna zahajovací Texas dvojic, pohodový turnaj, kdy se hráči střídají v odehrání ran (dokonce si i mohou vybrat lepší pozici míče), zkrátka přátelský a rychlý turnaj na rozehrání a pozdravení se s hřištěm v nové sezoně.

Následující týden - Turnaj tří holí, kdy si hráč smí vzít na hřiště tři hole podle svého uvážení a jen s nimi odehrát celé hřiště, a kdo hraje ví, že někdy chybí krátká, někdy dlouhá. Jsou ale i mnozí, kteří si zlepší hendikep i s tímto omezením. Sezóna se rozjela na plné obrátky, a tak další turnaje frčely jak na drátku. 28. dubna již tradiční, krásný a bohatě kostýmově ozdobený Čarodějnický turnaj. A hned 4. května jiný formát hry a páteční termín, nabídka členům hrát mimo víkend a kratší časový prostor.

Moc povedený byl také 12. května tradiční Kloboukový turnaj. Naše ženy předvedly celou řadu krásných klobouků a několik hráček i kompletním oblečením přispěly ke krásné atmosféře. A ještě v máji se podařil turnaj Grosshof Invitation Fiesta Argentina s připomínkou argentinského státního svátku, včetně gastronomického zážitku.
Významnou sportovní událostí na Grosshofu, podporovanou a sledovanou Českou golfovou federací, byl 9. června turnaj DTSV 2018. Turnaje se zúčastnilo 40 hráčů z oblasti severovýchodu republiky a hráči z Grosshofu se rozhodně neztratili. Kategorii kadetů vyhrál náš Matyáš Berka, ve starších žácích byl Matěj Špreňar třetí a rovněž třetí byl v kategorii mladších žáků Denis Vít.

Velmi krásný a zajímavý byl 23. června turnaj přátel Skotska proti našim Grosshofákům (Sudeťákům). Kamarádi z Whisky&Kilt Golf Clubu nastoupili do zápasu v nádherných skotských kiltech a naši borci zase v kožených lederhosen. Krásný přátelský match, při kterém vlály na hřišti skotské vlajky, skončil nakonec remízou.

Ještě před letní prázdninovou dovolenkovou pauzou se 21. června hrál dnes už tradiční krásný turnaj Fish and Golf. Golfista a rybář, jeden hraje golf, druhý chytá ryby (máme na hřišti dva rybníky), navzájem si pomáhají při hře i u vody. Kolik "centimetrů" nachytáte, tolik vám odečteme. Pohoda u vody s pivem a lornou plnou masa - i tak může vypadat golfový match.

A po prázdninách - samé velké turnaje. 1. září otevřené Mistrovství ČR Golf / Shot, zajímavý formát hry, kdy se hraje golf na 9 jamek a poté se hráči přemístí na střelnici Walzel, kde se odehraje druhá část střelbou ve třech disciplínách. Odehrané rány a nastřílené body rozhodnou o pořadí v turnaji.

Mistrovství klubu - dvoudenní zápas většiny hráčů klubu, 15. a 16. září. Žádný hendikep, žádné rány navíc. O to větší boj na špici pole – golf totiž můžeš hrát opravdu sportovně, závodit a rvát se o medaile, nebo prostě hrát a užívat si sport a přírodu. Při mistrovství klubu se ale jedná o to první. Mistrem pro rok 2018 se stal Ondřej Vedral a dámskou kategorii ovládla Petra Blažková.

Dalším z vrcholů sezóny byl turnaj o Pohár prezidenta klubu 29. září. Tradiční turnaj, který je vždy dobře obsazen, letos hrálo dokonce 40! hráčů. Plný "dům", parádní sobota. Po napínavém souboji zvítězil Branko Baláž.

Jedna z velikých akcí světového golfu, která se hraje jednou za dva roky – Ryder Cup – zápas mezi Evropou a USA, je obrovskou událostí, která inspiruje golfisty po celém světě k napodobování a k zápasům mezi kluby. Také na Grosshofu se proto zrodila nová tradice utkání mezi hráči našeho klubu a hráči z Polska. A tak se 6. října odehrál první historický Ryder Cup na Grosshofu, Čechy – Polsko. Byl to nádherný a napínavý boj až do poslední rány! Výsledek 1:0 pro Grošáky v rozstřelu! Děkujeme všem a těšíme se na příští rok. Krásný souboj obou družstev se ujal a zařadí se mezi pevné termíny turnajů.

Zima nás stále nechává pobývat na hřišti, a tak přestože hřiště samo, zvláště greeny, ale potažmo i personál hřiště, by už rádi pauzu, stále potkáváme na hřišti skupinky vášnivých hráčů (my už máme "umyto" a řežeme to i v indooru Veba), kteří stále ještě "pálí" do greenů, dokud je sníh a prezident Honza nezaženou domů.

Prostě další vydařená sezóna na Grosshofu i přes obrovské problémy s udržením kvality a dobré hratelnosti celého sportoviště, kterým bezpochyby je celá plocha našeho golfového "stadionu". Je to zvláštní, většina z nás miluje sluníčko a když prší, blbý. Zvláště ti sportovci co sportují venku, že? Ale když zodpovídáš za provoz golfového hřiště, nebo na něm jen pracuješ, najednou to nádherné dlouhodobé počasí bez deště vidíš jinak. Zelená je o dost "dražší". Poprvé v životě jsem viděl a vnímal, co je a jak to vypadá, když tráva uschne ještě ve stoje!!! Ale podařilo se a sezóna 2018 proběhla velmi dobře od startu 7. dubna až do cíle, který, jak se zdá, ani ten Martin ještě "neodmával".

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)