Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Pohár Mistrů Evropy nese stopu Golf Clubu Grosshof
banner

Pohár Mistrů Evropy nese stopu Golf Clubu Grosshof

René Herzán

Úterý, 18. června 2019

Pohár Mistrů Evropy nese stopu Golf Clubu Grosshof

Ve španělském Real Novo Sancti Petri Golf Club se ve dnech 4. - 6. června 2019 odehrálo Mistrovství Evropy týmů v golfu hendikepovaných. Český tým nastoupil ve složení Stanislav Jirásek - GC Grosshof Broumov, Zbyněk Kotek, Jakub Kovařík a Václav Mráz.

Celé tři dny byly poznamenány velkých větrem od Atlantiku a horkem. První soutěžní kolo se hrálo ve formátu Foursome a Češi po něm figurovali na průběžné třetí příčce se ztrátou 2 bodů na vedoucí Španělsko. Druhý den patřil formátu Greensome a znamenal odsun z medailové pozice. Nicméně odstupy mezi jednotlivými týmy zůstaly minimální a skvělým finišem hlavně Standy Jiráska v závěrečných singlech dokázali naši borci ze 4. místa postupně snižovat náskok, přeskočit týmy Dánska, Anglie i Španělska a vybojovat pro Českou republiku historicky první zlato z Mistrovství Evropy týmů.

"Mistrovství Evropy mě zastihlo s virózou, ale nebyl náhradník, tak jsem celé tři dny musel absolvovat. První dva dny se nám moc nedařilo, nejsme na tento formát zvyklí a asi to chtělo víc přemýšlet. Poslední den hrál každý za sebe a bylo to o něčem jiném. My, jako čtvrtý tým v pořadí, jsme nastupovali s třetím Dánskem. Po prvních jamkách jsem cítil, že to bude OK. Šel jsem s jejich prvním hráčem a už po první devítce jsem na něj měl 7 ran. Nakonec jsem donesl 41 bodů, druhý v pořadí Vašek Mráz 34 a bylo jasné, že bude medaile. Nakonec Španělé s Angličany, kteří šli ve flajtech po nás, to vůbec nezvládli a bylo z toho zlato," komentoval turnaj Stanislav Jirásek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)