Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Pozvánka na 27. ročník Putování Broumovskem
banner

Pozvánka na 27. ročník Putování Broumovskem

Za KČT Broumov J. Chaloupková

Středa, 2. června 2021

Pozvánka na 27. ročník Putování Broumovskem

Letošní zima nám nepřinesla mnoho dobrého. Snad jen to, že jsme si naplno uvědomili, jak je důležité zdraví, jak snadno o něj můžeme přijít, a také to, že za své zdraví je zodpovědný každý sám. Díky různým omezením jsme přestali vyjíždět do vzdálenějších míst a naše vycházky směřovaly jen do okolí Broumova.

Mnozí si v této době uvědomili, jaké máme štěstí, že žijeme v tak nádherné krajině. Každý den bylo možno vyrazit na jiné místo, aniž bychom se od Broumova příliš vzdálili. Jeden den do skal, druhý na kopce Javořích hor, třetí den po asfaltové cyklostezce kolem Broumova, další den třeba do Ráje. A všude jste se mohli potěšit krásnými výhledy do kraje.

Pro ty, kteří si výlety po našem výběžku zamilovali, přináším pozvání na zajímavý červnový výlet. Pokud hygienická situace dovolí, uspořádá Klub českých turistů Broumov v sobotu 12. června 27. ročník Putování Broumovskem. Na milovníky pěšího putování čeká výběr z pěti tras od 15 km do 44 km. Nejkratší, pohodlná trasa 15 km vede pěkně po rovince pod Broumovskými stěnami, mohou se na ni vydat i rodiče s malým dítětem v kočárku. Nejdelší trasa je určena zdatným turistům, protože prochází přes Broumovské stěny od Božanovského až po Honský Špičák. Další tři trasy (20, 28 a 35 km) vás povedou nejkrásnějšími místy Broumovských stěn, zavedou vás mezi skály, do roklí i na úchvatné vyhlídky.

A pamatuje se také na ty, kteří dávají přednost jízdním kolům před „pěším plazením“. Při kratší cyklovyjížďce po Broumovské kotlině našlapete po asfaltce a lesních cestách jen asi 30 km, ale výhledů do krajiny si částečně také užijete. Litovat určitě nebudete, pokud seberete odvahu a vydáte se na 60 km dlouhé cykloputování. Projedete cestami pod Broumovskými stěnami, budete pokračovat po vyhlídkových cyklotrasách mezi Božanovem a Šonovem, potěšíte se pohledy na šonovské louky a projedete si po vrstevnicích část Javořích hor.

Nikde se neztratíte, protože všechny trasy pěší i cyklo vedou po dobře značených turistických cestách. Navíc u startu obdrží každý účastník Putování mapku se svou trasou a cestou budete procházet přes několik kontrol. Samozřejmě si můžete trasu pozměnit podle svého přání. Odměnou vám v cíli bude medaile – tlapička a účastnický diplom.

Na závěr nejdůležitější informace – start Putování Broumovskem je v sobotu 12. 6. na fotbalovém hřišti Stanislava Opočenského od 7 h do 10 h. Aktuální informace sledujte na stránkách www.kctbroumov.unas.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)