Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • První letošní turnaj volejbalové mládeže
banner

První letošní turnaj volejbalové mládeže

René Herzán

Středa, 23. října 2019

První letošní turnaj volejbalové mládeže

V neděli 20. října začala sezóna mladším a starším žákům a žákyním v Krajském přeboru pro oblast Náchodsko. Kvalifikační turnaj, kterého se zúčastnilo 9 týmů, se odehrál v Červeném Kostelci. Ve skupině si zahrál každý s každým ve dvou zkrácených setech do 15 bodů.

Broumov se v letošní sezóně účastní dvěma týmy. Tým A (Lucie Martincová, Adéla Marešová, Šárka Machová, Anna Hamáčková, Jana Bartoňová, Amálie Stříbrná, Karolína Slavíková, Jan Procházka a Michal Kollert), tým B (Karla Školníková, Michaela Andrysová, Klára Lukašáková, Tereza Tošnarová, Michaela Vojtěchová, Eliška Kroulová, Jana Vendula Chládková, Jakub Ducháč a Denis Vít).

Tým A si tuto soutěž zahrál již v loňském roce a obsadil 7. místo z 8 týmů. V letošním roce by měl prodat svou zkušenost a sahat po vyšších příčkách. Turnaj začal pro tým dobře, po čtyřech kolech měl dvě výhry a dvě remízy. Druhá polovina turnaje mu nevyšla, třikrát prohrál a jednou vyhrál. Propadl se tak až na celkové 6. místo s 8 body. Týmu se nedařily nahrávky, po kterých by mohl útočit a dostat silnější soupeře pod tlak. Na všech postech jsem očekával větší nasazení a obětavost.

Tým B je v soutěži nový a turnaj v šestkovém volejbalu byl pro něj premiérou. Loni hrál tým turnaje modrého volejbalu, kde obsadil 16. a 18. místo z 19 týmů. Povedlo se mu třikrát remizovat a ostatních pět zápasů prohrál. Bohužel se týmu nedařilo zkrotit příjem na nahrávačku a zanechat míč na vlastní polovině, ale většina příjmů skončila zpět u soupeře. Bez útoku se vyhrávat nedá. Tým skončil na 7. místě se třemi body.

Kvalifikaci vyhrál tým Ruchadlo Zájezd, který nenašel přemožitele. Na 2. místě byl Hronov holky A, na 3. místě Č. Kostelec B, na 4. místě Hronov kluci, na 5. místě Hronov holky B, na 6. místě Broumov A, na 7. místě Broumov B, na 8. místě Č. Kostelec, na 9. místě Staré Město a 10. je Trutnov, který se turnaje pro nemoc nezúčastnil.

Kvalifikace rozdělila týmy na tříští turnaj, který se bude konat 15. prosince v Trutnově, do dvou skupin. Prvních 5 týmů si zahraje ve skupině o 1. - 5. místo a zbylé týmy si zahrají o 6. - 10. místo.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)