Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Šachového turnaje Gambit Broumov se zúčastnil rekordní počet šachistů
banner

Šachového turnaje Gambit Broumov se zúčastnil rekordní počet šachistů

René Herzán

Sobota, 13. června 2020

Šachového turnaje Gambit Broumov se zúčastnil rekordní počet šachistů

Šachový oddíl TJ Slovan Broumov uspořádal v sobotu 9. června 2018 už 10. ročník turnaje Gambit Broumov. O turnaj byl obrovský zájem, starovalo nakonec téměř 80 šachistů z České republiky a Polska, a tak byl turnaj přesunut z klášterní Kreslírny do kulturního sálu Střelnice.

Nejvíce účastníků bylo z polské Swidnice (33), dále pak z Náchoda, Studnice, Radkova, Červeného Kostelce, České Metuje a Broumova. Turnaj se hrál švýcarským systémem na sedm kol, dětský turnaj hrálo 50 dětí, dospělých bylo 25. Sponzory turnaje bylo Město Broumov, Veba a.s., Potraviny Míša a Vysočina.

Po pěti hodinách hry vyhrál dětský turnaj Oskar Perek ze Studnice, druhý skončil Antonín Piesczoch ze Swidnice a na třetím místě Josef Čelka z Náchoda. Turnaj dospělých vyhrál Wojciech Kovalczuk ze Swidnice, druhé místo obsadil domácí hráč Michal Štěpán Michal a na třetím Michal Szydelko z Radkova.

"Všichni účastníci obdrželi věcné ceny a byli spokojeni jak s občerstvením, hrací místností i průběhem turnaje," uvedl jeden z pořadatelů Ivo Peroutka.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)