Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Senioři v Broumově si rádi hrají! První ročník sportovní olympiády jim rozproudil krev v žilách
banner

Senioři v Broumově si rádi hrají! První ročník sportovní olympiády jim rozproudil krev v žilách

Vladimíra Dlouhá, Lucie Lesáková

Pondělí, 16. září 2019

Senioři v Broumově si rádi hrají! První ročník sportovní olympiády jim rozproudil krev v žilách

"To jsem nečekala!" Takto obligátně začínají svůj proslov vyznamenaní při předávání cen. Tady zaslouží vyznamenání všichni, kdo se na této zdařilé akci podíleli. Šedesátka českých i polských seniorů se, trochu s obavami, o co půjde, se zápalem a velmi dobrou náladou, snažila podat co nejlepší výkon a rozhýbat své tělo plné různých neduhů.

Nebyla jsem v Polsku na dožínkách, nemohu porovnávat, ale tato SENIORIÁDA byla luxusní – organizačně, materiálně, výběrem místa i všemi aktivitami, co ten den zpříjemňovaly – hudba, pomoc žáků, jídlo, pití i dobrůtky od členek klubu. I výsledné hodnocení dopadlo náramně – nejlepší se stejným počtem bodů byla družstva dvě! Poláci i Češi. Udělejte z toho tradici, je to podněcující. A mnozí si šlápli na to nádherné hřiště poprvé. Já jsem byla v družstvu, které bylo poslední, ale to nevadí, my budeme trénovat! Nebo koupíme posily!

Vladimíra Dlouhá

Do soutěžního klání se zapojilo celkem 10 týmů, z toho bylo šest domácích a čtyři polské. Po celý den soutěžila družstva broumovského Klubu seniorů Radost a Koła Gospodyń Wiejskich z Wolibórze. Ve sportovním areálu Emericha Ratha v Broumově vládla po celý den přátelská atmosféra, možná i díky počasí, protože předpovědi nebyly nijak pozitivní.

Sportovní olympiáda seniorů se uskutečnila v rámci mikroprojektu Aktivní senior, reg. č.: CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0001792.

Lucie Lesáková

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)