Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Tenisté na turnaji vzpomínali na Josefa Prouzu
banner

Tenisté na turnaji vzpomínali na Josefa Prouzu

Tomáš Mucha

Čtvrtek, 21. března 2019

Tenisté na turnaji vzpomínali na Josefa Prouzu

Ve Sportcentru v Teplicích nad Metují se v sobotu 9. března konal již tradiční tenisový turnaj čtyřher 100+ (součet věku hráčů nad sto roků), který je věnovaný památce na Josefa Prouzu z Broumova. Hlavním pořadatelem byl místní Ludvík Jánský. Na obrazovce monitoru se cyklicky promítaly fotografie Josky Prouzy z turnajů v Teplicích a na tenisového nadšence a dobrého kamaráda si hráči tradičně vzpomněli přípitkem na začátku turnaje.

Turnaje se zúčastnilo deset dvojic, které byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých se hrálo každý s každým na jeden klasický set do 6 gamů a tiebreaku za stavu 6:6. První dva páry z obou skupin se ve finále střetly s oběma páry z druhé skupiny. O pořadí na dalších místech rozhodoval vzájemný zápas týmů se stejným umístěním ve skupině. Hrálo se na všech třech kurtech haly od půl jedenácté do půl páté.

Všechny zápasy se odehrály bez konfliktů v duchu fair play a k dobré náladě zúčastněných jistě přispělo i občerstvení poskytnuté pořadatelem v podobě domácích zákusků, tenkých párků i klasického řízku. O dodržování pitného režimu se každý hráč staral zodpovědně sám.

Zcela suverénně turnaj ovládla dvojice Matoulek – Birke, na druhém místě skončila dvojice Vrzáček – Pozděna, třetí místo obsadila dvojice Šolc – Ringel. Diplom si z turnaje odnesli všichni účastníci, drobnými cenami Lesní společnosti Broumov Holding a. s. byly odměněny první tři týmy.

Potlesk od hráčů za vzorné uspořádání turnaje si na úplný závěr vysloužil Ludvík Jánský a všichni doufáme, že příjemný turnaj bude uspořádán i příští rok. Memoriál Josefa Prouzy v singlu mužů bez věkového omezení uspořádá v sobotu 6. července na kurtech v Broumově mateřský oddíl Josky Prouzy Slovan Broumov.

Kompletní pořadí turnaje:

1. Matoulek – Birke (Hronov)
2. Vrzáček – Pozděna (Bukovice)
3. Šolc – Ringel (Broumov)
4. Porubský – Bajus (Pec pod Sněžkou)

5.-10. Kolert – Šubíř (Bukovice)
Skalický – Tauner (Bukovice)
Hartman – Andrš (Meziměstí)
Holubec – Ryšavý (Malé Svatňovice)
Dítě – Indián (Nymburk)
Pitrmuc – Šprinc (Meziměstí)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)