Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Teplicko-adršpašská 33 se blíží
banner

Teplicko-adršpašská 33 se blíží

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 20. srpna 2018

Teplicko-adršpašská 33 se blíží

Už za necelý měsíc, v sobotu 15. září, proběhne tradiční turistický pochod, Teplicko-adršpašská 33.  Oblíbená turistická akce se bude konat již po devětadvacáté, pod taktovkou současného organizátora - spolku Radost z.s. Přinášíme rozhovor s Pavlem Bornou, předsedou spolku.

Tradice pochodu Teplicko-adršpašské 33 začala již v roce 1977. Po šestnácti úspěšných ročnících nastala dlouhá odmlka a na tradici pochodu se navázalo znovu v roce 2006. Kdo přišel s myšlenkou navázání na tradici?
 

Na tradici navázala Martina Tauchmanová z Teplického íčka a zorganizovala čtyři ročníky. Spolek RADOST pouze naskočil do obnoveného vlaku a zaměřil se na reklamu, rozšíření tras a rozšíření doprovodného programu.

Mám pocit, že se každý rok zvyšuje počet účastníků, plachty vidím po regionu téměř na každém kroku. Existuje nějaký „strop“ například v počtu přihlášených? Něco, kde už byste si řekli, tak a víc už to nejde?


Strop máme nastaven na 2000 účastníků, což jsme zatím nepřekonali. Nejvíce účastníků - 1600 - bylo v roce 2015. Vše se odvíjí hlavně od počasí.

Připravil Spolek Radost pro letošní rok nějakou novinku? Novou trasu, suvenýry?


Letošní ročník poprvé nemá žádnou novinku. Šetříme se na příští ročník, který bude jubilejní, třicátý, a tam chceme přijít s trasami procházejícími nejhezčími částmi Teplicko-adršpašských skal a chceme mít historicky nejzajímavějšího interpreta (zatím jednáme s Věrou Martinovou a Ivanem Mládkem)

Povězte nám něco o doprovodném programu?


Letos nás čeká koncert kapely České Srdce a Slaveňáků, pro děti a maminky tvořivá dílna Bosorka, jízda na malé železnici, malování na obličej, skákací hrad.....

Vhodnou trasu nabízíte pro děti, rodiče i prarodiče. Máte přehled o nejmladším a nejstarším účastníkovi?


Přehled máme, vždy vyhodnocuje nejmladšího, nejvzdálenějšího a nejstaršího účastníka. Máme v plánu vyhodnotit ještě nejpočetnější skupinu.

Je to Pochod pro radost – z čeho osobně Vy máte největší radost?

Že máme podporu u sponzorů, kteří nás podporují opakovaně. Že je v den akce hezké počasí, které přiláká hordy turistů a ti nám zpětně dávají kladné hodnocení osobně či pomocí sociálních sítí.  A že se nám turisté vracejí a chodí opakovaně, pro radost.

Rozhovor vedla Markéta Hanušová. 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)