Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Turnaje v judu se v broumovské Sportovní hale na Spořilově zúčastnily téměř dvě stovky dětí

Turnaje v judu se v broumovské Sportovní hale na Spořilově zúčastnily téměř dvě stovky dětí

René Herzán

Pondělí, 13. listopadu 2017

Turnaje v judu se v broumovské Sportovní hale na Spořilově zúčastnily téměř dvě stovky dětí

V sobotu 4. listopadu 2017 se konal ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově turnaj v judo. Byl to již šestý ročník O pohár hejtmana Královéhradeckého kraje, a také první nového hejtmana Jiřího Štěpána, který se slovy krajského radního Pavla Hečka z účasti na turnaji omluvil. Turnaje se zúčastnilo 184 dětí ze 17 oddílů, z nichž čtyři oddíly byly z Polska.

Pohár vybojovalo družstvo z DDM Chlumec nad Cidlinou, druhé místo SKP Náchod a třetí Sokol Hradec Králové. Z broumovského oddílu startovalo sedmnáct dětí a v boji o pohár obsadil Judo Club Broumov páté místo se ziskem čtrnácti bodů.

Druhá místa obsadili Břetislav Verner, Natálie Rosová, Tereza Freiwaldová, Kateřina Harasevičová, Ondřej Ptáček a Tereza Brutovská, na třetím místě skončili Václav Harasevič a Tomáš Lazor a čtvrté místo vybojoval Jan Lorenc.

"Ostatním našim startujícím nelze vzít jejich nasazení a bojovnost, ale jestliže to jsou po většinou jejich první starty na tatami, tak se to musí chápat. Mohu dodat, že turnaj lze hodnotit jako velice zdařilý po všech stránkách. Když začnu od přípravy tělocvičny položením tatami, kterého se tradičně zhostili jako vždy velice dobře rodiče, občerstvením z hasičského spolku Teplice nad Metují pod vedením Jiřího Habarta, až po zpracování a přípravu tabulek, statistiky, vypisování diplomů, výběrčí startovného a dalších, kteří se podíleli na hladkém průběhu turnaje. Všem patří velký dík," vyjádřil se k turnaji předseda Judo Clubu Broumov Milan Němeček a pokračoval:

"Jeden turnaj skončil a už se musíme připravovat na další, který se uskuteční v dubnu 2018. K dosažení lepšího umístění družstva v soutěži O pohár hejtmana se nezúčastnila naše současná nejlepší judistka Kristýna Vondřejcová. Rozjela se poprat na zkušenou do Brna na Mistrovství České republiky dorostu. Kristýna s novým rokem přechází do dorostenecké kategorie a tam to bude náročnější než ve starším žactvu. Sama se o tom přesvědčila, když vlastní chybou v boji na zemi se připravila o vítězství a turnaj pro další její postup skončil."

Velkého úspěchu se však Kristýna Vondřejcová dočkala koncem října ve finále Přeboru České republiky starších žáků a žákyň v Jičíně, kde byly přítomny i dvě legendy českého juda Lukáš Krpálek a Pavel Petříkov. V hmotnostní kategorii +63 kg Kristýna vybojovala první místo, když z jedenácti startujících děvčat si své tři utkání dovedla k titulu Přeborník ČR pro rok 2017.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)