Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Úspěchy broumovských gymnastek
banner

Úspěchy broumovských gymnastek

Radka Hofmanová

Pátek, 21. února 2020

Úspěchy broumovských gymnastek

O víkendu, přesněji v sobotu 15. 2. 2020, se broumovské gymnastky zúčastnily Valentýnského závodu ve sportovní gymnastice v Jaroměři, pořádaného místním oddílem gymnastiky TJ Sokol Jaroměř.

Broumovskou gymnastiku zde reprezentovaly závodnice různých věkových kategorií: Kristýna Šemberová, Nikol Linhartová, Kamila Prázová, Monika Králová, Kristýna Hofmanová, a i jedna z našich nejmenších broumovských gymnastek, Agátka Šemberová. Závodu se zúčastnilo celkem 117 gymnastek z dalších tělovýchovných oddílů v okrese Náchod a Trutnov.

Závodilo se na kladině (nejmenší pak na lavičce) a v prostných, tj. sestavách na koberci s hudebním doprovodem. Skvělého výsledku se podařilo dosáhnout naší nejstarší gymnastce Kristýně Šemberové, která vybojovala i přes velkou konkurenci nádherné 2. místo a získala tak pro broumovskou gymnastiku jediný cenný kov z tohoto závodu.

Medaile předávali úspěšná česká basketbalistka a kapitánka hradeckých Lvic Andrea Klaudová a Jakub Klauda, trojnásobný mistr Evropy, dvojnásobný vicemistr světa a bronzový medailista z evropských her v thajském boxu.

I když u ostatních děvčat výkony na bednu nestačily, i ony podaly skvělé výkony a předvedly svoje sestavy s plným nasazením. Nikol Linhartové se podařilo získat v nabité konkurenci moc hezké 7. místo, Kamile Prázové 9. místo, Monice Králové 10. místo, Kristýně Hofmanové 14. místo a nejmladší Agátka se na svých prvních závodech umístila na super 8. místě. I když už jsme na další bednu nedosáhly, získaly jsme nové zkušenosti, a hlavně jsme si celý den užily, protože atmosféra Valentýnského závodu v Jaroměři byla příjemná a srdečná.

Sportovní gymnastika je fyzicky i psychicky velice náročný sport, vyžaduje koncentraci, rovnováhu, značnou fyzickou zdatnost, ale i vytrvalost, psychickou odolnost a schopnost překonat sebe sama. Zdaleka to není odpočinkový sport a všem broumovským gymnastkám patří obdiv za jejich houževnatost a neutuchající úsilí a dřinu, kterou pravidelně vynakládají nejenom na závodech, ale hlavně na trénincích. Za ostatní rodiče gymnastek patří velké díky trenérkám: Věře Veselovské, Radce Archlebové a Evě Procházkové, za jejich čas a trpělivost, které děvčatům věnují, za vytrvalé povzbuzovaní a posouvání jejich dovedností malými krůčky vpřed – zkrátka za to, že z nich dokážou dostat to nejlepší.

Foto Dagmar Dušánková (Dagi Foto)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)