Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Už se to chystá: Ádrkros i Teplická 10
banner

Už se to chystá: Ádrkros i Teplická 10

Michaela Plchová, foto archiv Ádrkros

Sobota, 22. října 2022

Už se to chystá: Ádrkros i Teplická 10

Ádrkros letos nově nabízí běh v kategorii Zamilovaných trojic, Teplická 10 zase láká na minimální převýšení

Tradiční běh horolezců i civilistů Adršpašskými skalami Ádrkros se letos uskuteční v sobotu 5. listopadu. Letošní novinkou je zkrácení tratě pro mladistvé na 3,5 kilometru. Druhou novinkou je přidání nové kategorie – k běhu zamilovaných dvojic letos přibude také kategorie zamilovaných trojic. Kategorie horolezců bude rozšířena o volbu s prvkem Mg, či bez něj… Ostatní kategorie zůstávají beze změn. Běžet je možné za horolezkyně, horolezce, ženy, muže, děti do 13 let a již zmíněné zamilované dvojice a trojice.

Na 42. ročník Ádrkrosu je možné přihlásit se pouze na místě, prezentace bude probíhat v areálu zámku Adršpach od 9 do 11 hodin. Zde také bude start a cíl závodu. Startovné je pro všechny přihlášené 200 korun. Parkování je pro všechny účastníky zdarma v zámeckém areálu. Délka trati se nemění, závodníky čeká krásných plus minus 9 kilometrů Adršpašskými skalami.

Večerní oslava Ádrkrosu a zhodnocení lezecké sezóny proběhne za zvuků kapely S-band v Ádru v Qádru. Hudební dvojka Růža a Sumec zahraje novou vlastní horolezeckou skladbu "On sajt-jen jednou jsem seděl".

Druhým běžeckým závodem, který už otevřel přihlášky, je Teplická 10. Tu pořádá již potřetí Redpoint ve spolupráci s městem Teplice nad Metují. Teplická 10 se poběží v neděli 13 listopadu a v tuto chvíli je přihlášení do závodu za základní startovné. Od 1. do 12 listopadu se startovné zvyšuje o 50 korun a v den závodu o 100 korun. Trať dlouhá přesně 10 kilometrů vede po cyklostezce podél řeky Metuje s otočkou v Adršpachu a její výhodou je minimální převýšení. Závod nabízí také žákovskou variantu v délce 3 kilometrů s otočkou u kempu v Bučnici. Tři nejrychlejší závodníci se mohou těšit na výhru 7 200 korun. Propozice závodu ZDE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)