Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalisté Broumova jsou ve finále Letního poháru OVS
banner

Volejbalisté Broumova jsou ve finále Letního poháru OVS

René Herzán

Pondělí, 15. června 2020

Volejbalisté Broumova jsou ve finále Letního poháru OVS

Volejbalisti Slovanu Broumov vybojovali v dramatické a kvalitní domácí odvetě postup do finále Letního poháru okresního volejbalového svazu. V odvetném semifinálovém zápase na domácím kurtu porazili VK Hronov C 3:1 a o postupu rozhodl zlatý set, který Broumov vyhrál 15:13!

Zápas o finále popsal Miloš Biško: "Vítězství se nerodilo vůbec lehce. Hronov přijel v nejsilnější možné sestavně a první set po kvalitním výkonu podpořeným razantním útokem vyhrál celkem hladce 25:17. Broumov provedl lehké změny v sestavě a v druhém setu zlepšil svůj výkon v poli (zvláště Jirman a Indra). Odměnou byla výhra domácích 25:18. Rozhodující se pro vývoj zápasu ukázal třetí set, který získal Broumov v poměru 26:24. Zde se projevil duch fair play na straně Hronova, kdy se jejich nahrávač Pelda M. přiznal k lehké teči v dramatické koncovce. Domácí publikum ho odměnilo uznalým potleskem. Ve čtvrtém setu domácím fungovaly všechny herní činnosti, zvláště Voborníkův servis pomohl získat vítězství 3:1 v odvetném utkání a šlo se na "zlatý" postupový set. V něm nezačal Broumov moc dobře, díky nepřesné dohře brzy prohrával 1:4 a 4:7. Zásluhou zlepšeného útoku Floka se měnily strany za stavu 7:8 a následně se ujali domácí vedení 10:8 a 13:11. Koncovka měla dramatické rozuzlení se šťastnějším koncem pro Broumov, který vyhrál 15:13."

Broumov se tak může těšit na finálového soupeře, kterým je SG Jaroměř. Zápas s Hronovem byl nejlepší pozvánkou pro domácí fanoušky na odvetu finále, která se uskuteční 25. června (od 17:30), týden po prvním finálovém zápase v Jaroměři (18. 6.).

Ženy Broumova hrají v Letním poháru derby s Teplicemi nad Metují o celkové 7. místo ve středu 24. června (od 17:30). Tým žen už nastoupí doplněný o mladé naděje z mužstva kadetek (Veronika Strakošová a Anička Špreňarová).

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)