Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalisti Broumova zahájili sezónu s cílem vyhrát okresní přebor
banner

Volejbalisti Broumova zahájili sezónu s cílem vyhrát okresní přebor

Miloš Biško st. a Vráťa Bartoň

Pátek, 20. března 2020

Volejbalisti Broumova zahájili sezónu s cílem vyhrát okresní přebor

Vstup do nového ročníku probíhá zatím podle plánu. Po povinných výhrách nad týmy Josefova (3:0) a Jezbin A (3:0), potvrdili broumovští muži dobrou formu výhrou nad týmem Jaroměře SG, který má jako každoročně ambice na příčky nejvyšší (v předchozích kolech porazil mužstva z každoročního popředí tabulky Hronov i Červený Kostelec).

Jaroměř SG - Broumov 0:3

Broumov přijel na Jaroměře v silné sestavě (chyběl pouze Flok – pracovní povinnosti a Bartoň – trenérské povinnosti). Od začátku zápasu se Broumovu dařilo uplatňovat stanovenou taktiku. První set muži vyhráli poměrně hladce. Zvláště díky výborné hře v poli, kterou podpořili dobrou obranou na síti. Druhý set byl z počátku vyrovnaný, ale poté díky sérii úspěšných bloků si hosté vytvořili bezpečný náskok. Třetí set byl nejvyrovnanější a dramatický do půlky setu, poté se projevila u Broumova větší chuť po vítězství.

Na hře týmu musím ocenit týmovou soudržnost a chci vyzdvihnout výkon Pavla Vítka na bloku a podporu Honzy Haška na střídačce. Věřím, že dobrá forma vydrží hráčům i na příští důležitý zápas s Hronovem. Touto cestou chceme pozvat všechny broumovské příznivce dobrého volejbalu na čtvrteční utkání s Hronovem C (13. 9. od 17:30 hodin.

Ženský tým Slovanu Broumov A zahájil novou sezónu výhrou nad nováčkem soutěže Ruchadlo Zájezd (3:0) a důležitým vítězstvím nad Novým Městem nad Metují (3:2). Následovaly dvě rozdílné prohry. Po nadějném výkonu v oslabené sestavě (bez kapitánky Krtičkové) s favorizovanou Jesenicí ztratily broumovské ženy vítězství v pátém setu. Poslední domácí vystoupení s Náchodem, v plné sestavě, ovšem nezvládly a prohra 1:3 je zařadila do středu tabulky.

Broumovské ženy "B" (kadetky) se po loňské oťukávací sezóně budou letos snažit překvapit soupeřky a vyhrát zápas. Holkám se ve druhém zápase už podařilo překonat další milník ve své kariéře, a to že dokázaly dotáhnout zápas do pátého setu. Tam chyběly pouze tři body, aby oslavovaly svou první výhru. Považoval bych za úspěch, kdyby holky po konci sezony nebyly na posledním místě 2. okresní třídy.

První zářijový víkend se broumovské kadetky zúčastnily 8. ročníku náchodského turnaje kadetek a juniorek, kterého se zúčastnilo 9 týmů Královéhradeckého kraje. Holky v základní skupině prohrály zápas s Náchodem A a Trutnovem. Ve skupině o 7. - 9. místo hrály vyrovnané zápasy, kde ale nezvládly koncovky zápasů, a tak prohrály oba zápasy jak s Náchodem C, tak i s Třebechovicemi p. O. Bylo znát, že naše holky měly volejbalové prázdniny a některé soupeřky se vrátily z volejbalového kempu.

V letošním školním roce se broumovský volejbal za velké spolupráce s DDM Ulita Broumov bude opět utkávat v okresní soutěži barevného minivolejbalu. Barevný volejbal je rozdělený podle ročníků do pěti barev. Broumov se zúčastní nově dvěma týmy ve žlutém, jedním týmem v oranžovém, nově jedním týmem v červeném a dvěma týmy v modrém volejbale. Na turnaje mladších a starších žáků a žákyň pod názvem Mixáček budeme mít jeden tým. Okresní soutěže ve všech barvách se letos zúčastní 89 týmů. První kola začínají v říjnu. Každá barva má šest turnajů, o kterých vás budu v průběhu roku informovat. Broumov hostí tyto turnaje: 23. 2. 2019 žlutý a oranžový turnaj, 24. 2. 2019 červený a modrý turnaj a 1. 6. 2019 turnaj Mixáčku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)