Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalisti mají stále co na práci
banner

Volejbalisti mají stále co na práci

Vratislav Bartoň

Pondělí, 3. prosince 2018

Volejbalisti mají stále co na práci

Ženský turnaj v Novém Městě nad Metují, Volejbalová dvanáctihodinovka v Broumově a turnaje všech kategorií "barevného" volejbalu. Broumovský volejbal do toho "furt plácá".

Na svatého Martina se vydaly broumovské kadetky (ženy B - Nela Čejchanová, Sára Grimová, Veronika Strakošová, Anna Špreňarová, Šárka Novotná, Zuzka Hašková a Veronika Hermonová) na turnaj do Nového Města nad Metují na ženský turnaj. Turnaje se zúčastnily čtyři týmy okresních soutěží. Holky v prvním zápase potrápily domácí VoCečko, ale nezvládly dvakrát koncovku a prohrály 2:0. Proti favoritkám turnaje Velké Jesenici se snažily o co nejlepší výsledek. Povedlo se a uhrály nejvíce bodů z poražených týmů. Poslední zápas proti Brzici dotáhly do tiebreaku, který prohrály. Předcházel tomu velmi nepovedený první set a velké odhodlání v setu druhém.

Broumovské dvanáctihodinovky se 24. listopadu zúčastnilo 8 týmů - Choceň, Mieroszów, Police n. M., Božanov a čtyři broumovské týmy, které se nalosovaly. Hrály se dvě skupiny po čtyřech, každý s každým. První a druhý ze skupin si zahráli semifinále, finále a zápas o bronz. Třetí a čtvrtí ze skupin si zahráli o umístění. Vítězem se stal tým z Police nad Metují.

Opět do Nového Města nad Metují se 25. listopadu vydal Mixáček složený z mladších a starších žákyň a žáků (Zuzka Hašková, Anna Hamáčková, Lucka Martincová, Honza Procházka, Kája Slavíková, Nela Čejchanová, Veronika Strakošová, Šárka Machová) na druhý turnaj okresní soutěže. Broumov jel s cílem vybojovat jedno ze dvou postupových míst do top 4. Bohužel se jim povedlo vyhrát jen proti Hronovu. Prohraná koncovka setu se Zájezdem, která by nás poslala do tiebreaku, byla rozhodující. A následně odevzdaný zápas s Náchodem rozhodl, že setrváme ve skupině o 5. - 8. místo. Postup si do top 4 vybojoval Náchod a Zájezd a z top 4 k nám spadli Vo Ce n. M. a Trutnov.

V úterý 27. listopadu se konalo školní kolo v barevném volejbalu, o kterém jsme již informovali.

O víkendu 1. a 2. prosince se v Novém Městě nad Metují konala okresní soutěž v barevném volejbalu všech barev. V sobotu jako první rozehráli turnaj žlutí. Oba broumovské týmy, A (Daniel Božić, Róďa Indra) a B (Honza Strelec, Jáchym Thér a Denis Dub), v základních skupinách dvakrát vyhrály a třikrát prohrály a o horší skóre skončily na pátých místech. Týmy se sešly ve skupině o 13. - 15. místo, kde "Béčko" porazilo "Áčko" 10:8. Druhé zápasy také oba týmy vyhrály a obsadily 13. a 14. místo z 18 týmů.

Sobotní odpoledne patřilo oranžové barvě. Broumovskému týmu (Dorotka Novotná, Elen Kultová, Róďa Indra a nově Tereza Tietze) se nedařilo, prohrál všechny zápasy v základní skupině a ve skupině o 20.-24. místo se mu podařilo vyhrát jeden zápas a obhájil tak 23. místo z minulého turnaje.

V neděli dopoledne rozehráli turnaj červení. Broumovský tým (Tonda a Kuba Haškovi, Sára Indra a Hana Bartoňová) v základní skupině třikrát vyhrál a jen jednou prohrál. To samé se povedlo i Rtyni, která o skóre odsunula Broumov na druhou pozici a postup do skupiny o 5. - 8. místo. Zde se týmu také dařilo a všechny tři zápasy vyhrál a obsadil tak 5. místo z 20. týmů. Byl to nejúspěšnější tým tohoto víkendu.

Nedělní odpoledne patřilo modré barvě. Broumovský tým A (Míša Andrýsová, Karla Školníková a nově Eliška Kroulová) měl radost, že v základní skupině dvakrát vyhrál a třikrát prohrál a nebude tedy poslední v tabulce. Sečtení tabulky zmrazilo celý tým, protože tento výsledek měly i další dva týmy a na skóre byl náš výsledek nejhorší a skončil tedy na posledním místě. Ve skupině o 16. - 18. místo už tým nenašel sílu pro další boje, oba zápasy prohrál a skončil na posledním 18. místě. Broumovskému B týmu (Kristýnka Effenberková, Tereza Tošnarová a Anna Hamáčková) se ve skupině dařilo méně, vyhrál pouze jeden zápas, ale stačilo mu to na 5. místo a postup do skupiny o 13. - 15. místo, kde jednou vyhrál a jednou prohrál a skončil na 14. místě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)