Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalistům Broumova těsně unikl Letní pohár
banner

Volejbalistům Broumova těsně unikl Letní pohár

René Herzán

Úterý, 30. června 2020

Volejbalistům Broumova těsně unikl Letní pohár

Po uvolnění nařízení vlády se volejbalisté Slovanu Broumov zapojili do Letního poháru. Hrálo se vyřazovacím způsobem na dvě utkání (doma-venku) a při rovnosti zápasů a setů rozhodoval tzv. zlatý set (hraný do 15 bodů). Muži v poháru prohráli ve finále, ženy obsadily 7. místo.

Ženy ve čtvrtfinále prohrály s Hronovem, a tak se ve středu 24. června utkaly o 7. místo s Teplicemi, se kterými týden předtím prohrály 3:1. Po zlepšeném výkonu broumovské ženy vyhrály 3:1 a o umístění rozhodoval "zlatý" set, který domácí vyhráli 15:12. Příslibem pro další sezónu byl výkon mladých hráček, které postupně doplňují mužstvo žen A.

Muži Slovanu Broumov ve čtvrtfinále vyřadili TJ Josefov. V semifinále prohráli první zápas v Hronově 3:1, což byl podle nich nadějný výsledek pro domácí odvetu. V dramatickém zápase Broumov Hronovu vrátil porážku 3:1 a o postupu rozhodl zlatý set, který Broumov vyhrál 15:13!

Ve finále nastoupil broumovský tým proti SG Jaroměř a stejně jako proti Hronovu prohrál venku 3:1. Odveta ve čtvrtek 25. června na domácích kurtech začala nadějně a Broumov vyhrál první set. Pro vývoj zápasu měl rozhodující váhu druhý set. V něm domácí po trochu méně koncentrovaném výkonu v průběhu setu (13:19) mohutně dotahovali náskok soupeře až na stav 22:22. Bohužel se nepřiklonilo štěstí k domácím a prohráli 22:25. Ve třetím setu dolehla na domácí tíha odpovědnosti, že už nesmí prohrát další set, aby mohli naplnit očekávání a vyhrát Letní pohár. Po méně důrazném útoku a několika chybách v poli už jen stěží dotahovali náskok Jaroměře. Hosté byli v této části utkání mnohem důraznější a uplatnili své dlouholeté zkušenosti i sehranost týmu, takže výsledek setu 25:17 pro Jaroměř znamenal jejich celkovou výhru v Letním poháru. Přestože se další set dohrával "jen z povinnosti", připravil divákům opět dramatický volejbal s vyrovnanou koncovkou. Hosté potvrdili oprávněný zisk poháru výhrou 25:23.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)