Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Volejbalové úspěchy i neúspěchy v krajském kole
banner

Volejbalové úspěchy i neúspěchy v krajském kole

Vratislav Bartoň, foto archiv oddílu

Středa, 23. listopadu 2022

Volejbalové úspěchy i neúspěchy v krajském kole

Broumovské starší žákyně se probojovaly do krajské volejbalové soutěže, jejich největším úspěchem je zatím umístění na 2. místě skupiny D. Jak se jim bude dařit v dalších kolech, se můžete přijít sami přesvědčit v neděli 4. 12. v 9 hodin do sportovní haly.  

Je to více jak 25 let, kdy se Broumov naposledy zúčastnil nějaké krajské volejbalové soutěže. Letos se však Broumov účastní mládežnického volejbalu krajské soutěže starších žákyň. V týmu Broumova jsou hráčky: Hana Bartoňová, Káťa Chejnová, Elen Dittrichová, Emma a Anna Skaláková, Kája Hornychová, Dorota Novotná, Káťa Dvořáková, Káťa Hvězdová, Valentýna Pertlová, Natálie Válková.  Je velkým úspěchem, že se podařilo dát dohromady tým, aby se Broumov vůbec mohl zúčastnit.

Broumovský tým vyrazil na velkou zkušenou už v září na kvalifikační turnaj do Hradce Králové, kde se sešlo celkem 17 týmů, jež byly rozděleny do čtyř skupin. Broumovské holky si zahrály ve skupině proti Jičínu, Náchodu a Jaroměři. Všechny tři zápasy jednoznačně prohrály. Děvčata si však přivezla spoustu zážitků, jak dobrých, tak i špatných a viděla, v čem je potřeba se zlepšovat. 1. kolo krajské soutěže starších žákyň se konalo 23. října v Lázních Bělohrad a Broumov hrál ve skupině D o 13. až 17. místo. 

Ve skupině D o 13.-17.místo se sešly týmy, kterým se nepovedla kvalifikace. Sešly se tedy týmy na podobné úrovni, jak ukázaly zápasy a výsledky. Broumovské starší žákyně začaly proti Dvoru Králové n. Labem vítězně, když vyhrály v tiebreaku 2:1. V druhém zápase pak prohrály s Třebechovicemi p. Orebem 0:2. Ve třetím zápase proti Červenému Kostelci byly blízko k prvnímu vítězství za tři body, ale nezvládly koncovku druhého setu, a pak ani koncovku tiebreaku a prohrály 1:2. V posledním zápase prohrály proti domácím Lázním Bělohrad. Broumov obsadil čtvrté místo. Skupinu vyhrály Třebechovice p. Orebem a postoupily do skupiny C. Broumovské starší žákyně předvedly lepší výkon než v kvalifikaci, ale stále je na čem pracovat, aby se jim povedlo postoupit ze skupiny D.

2. kolo krajské soutěže se konalo 13. listopadu. Starší žákyně tentokrát jely do Dvora Králové n. Labem. Ve skupině D v prvním kole prohrály 0:2 s Lázněmi Bělohrad po nepřesvědčivém výkonu. Ve druhém kole porazily 2:0 Dvůr Králové n. Labem. Byla to pro ně první výhra za tři body v této soutěži. To povzbudilo celý tým a ve třetím kole hrály na vítězné vlně a porazily i Červený Kostelec 2:0. Ve čtvrtém kole hrály vyrovnaný zápas s Chlumcem n. Cidlinou a vyhrály až v tiebreaku 1:2, kdy dokázaly otočit nepříznivý vývoj. Nakonec obsadily 2. místo ve skupině D. Byl to zatím jejich nejlepší turnaj, výkon i umístění, a patří jim za to gratulace. Vítězem byl tým Lázní Bělohrad, který postoupil do skupiny C. 

V neděli 4. 12. v 9 hodin bude Broumov ve sportovní hale hostit 3. kolo krajské soutěže skupiny D. Tímto jsou všichni srdečně zváni na turnaj.

V listopadu se rozjede i okresní soutěž v Mixáčku, což je turnaj mladších a starších žáků a žákyň. Broumov se této soutěže zúčastnit se dvěma týmy A a B a hostí hned první kolo 26. 11. opět v broumovské hale od 9 hodin, kam jsou všichni příznivci volejbalu rovněž srdečně zváni.

V prosinci rozehrají turnaje i nejmenší děti v barevném volejbale ve všech kategoriích.

 

Hráčům přeji spoustu volejbalových zážitků a hodně výher.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)