Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Z broumovského volejbalu
banner

Z broumovského volejbalu

Miloš Biško

Pondělí, 8. června 2020

Z broumovského volejbalu

Jednotlivé volejbalové týmy Slovanu Broumov zhodnotil Miloš Biško.

Muži

Muži Slovanu Broumov obsadili v sezóně 2019 - 2020 třetí místo. Opět se bojovalo o první místo mezi naíim týmem, Hronovem a Jaroměří. Broumov porazil v dramatickém domácím utkání Hronov 3:2, ale prohrál 0:3 s Jaroměří. Díky vítězství Hronova 3:0 nad Jaroměří a italskému způsobu bodování vyhrála letošní soutěž Jaroměř, protože Hronov ztratil jeden bod při výhře 3:2 nad nebezpečným týmem Červeného Kostelce. Díky pandemii COVID-19 byla soutěž ukončena a započítáno bylo pořadí dle podzimu.

Po uvolnění nařízení vlády zahájil OVS (Okresní volejbalový svaz) start Letního poháru. Zde se hraje vyřazovacím způsobem na dvě utkání (doma-venku) a při rovnosti zápasů a setů rozhoduje tzv. zlatý set (hraný do 15 bodů). Broumov ve čtvrtfinále vyřadil TJ Josefov a v semifinále odehrál minulý čtvrtek dramatické utkání v Hronově. Po tuhém boji a před slušnou návštěvou zvítězil Hronov 3:1. Dle mínění hráčů Broumova je to nadějný výsledek do odvety, která proběhne tento čtvrtek 11. 6. od 17:30 hodin na volejbalových kurtech (v případě nepříznivého počasí v hale). Tímto zveme všechny příznivce kvalitního volejbalu na zajímavé a dramatické semifinálové rozuzlení Letního poháru. Mužstvo Hronova je posíleno o stávající a bývalé "ligové" hráče.

Ženy A

Obsadily v sezóně 2019 - 2020 poslední místo. V týmu se projevuje generační výměna hráček a zranění dlouhodobých opor týmu. Vzhledem k pandemii nesestupuje žádný tým z aktuálních soutěží, takže naše ženy nemusely bojovat o udržení. V Letním poháru hrají o celkové umístění na 5. - 8. místě, protože ve čtvrtfinále prohrály s Hronovem.

Ženy B (kadetky)

Obsadily v sezóně 2019 - 2020 páté místo ze šesti účastníků. Díky zlepšujícím výkonům dosáhly na první vítězství v soutěži. Bohužel v předkole Letního poháru dostaly těžkého soupeře ve formě juniorek z TJ Náchod. V zápasech byla znát větší zkušenost a "vyhranost" starších náchodských juniorek. Přesto podaly naše kadetky bojovný výkon. Věříme, že všechna mladá děvčata postupně zúročí tréninkové nasazení a píli ze zimní přípravy v hale. Touto cestou bych rád poděkoval realizačnímu týmu v čele Lídou Martincovou a Honzou Voborníkem.

Mládež

Dlouhodobou pochvalu bych zvláště vyjádřil našim trenérům mládeže: Vráťovi Bartoňovi, Lídě Martincové a také Marcele Školníkové, kteří svým nasazením zajištují velmi dobrý chod barevných volejbalů dětí a "mixáčků" pro starší děti.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)