Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Začala sezóna "barevného" volejbalu. Jeden z turnajů se hrál i v Broumově
banner

Začala sezóna "barevného" volejbalu. Jeden z turnajů se hrál i v Broumově

René Herzán

Úterý, 24. října 2017

Začala sezóna "barevného" volejbalu. Jeden z turnajů se hrál i v Broumově

Poslední dva víkendy patřily prvním turnajům "barevného" volejbalu pro děti a mládež. "Barevný" volejbal je náhrada klasického šestkového volejbalu, který vymyslel volejbalový svaz, a je rozdělený podle věkových kategorií do pěti barev. Jeden z turnajů se v neděli 22. října hrál i ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově.

Modrému volejbalu začala sezóna v sobotu 14. října turnajem v Náchodě. Okresního turnaje se účastní 12 týmů, 2 týmy z Broumova, z Náchoda, z Hronova, z Červeného Kostelce a ze Rtyně v Podkrkonoší a po jednom týmu z Nového Města nad Metují a Ruchadla Zájezd. Turnaj se hrál na dvě skupiny systémem každý s každým na dva sety, a pak pokračoval zápasy o umístění mezi skupinami.

Tým Broumov A (Lucka Martincová, Kája Slavíková, Šárka Machová, Adéla Marešová a Natálka Čiháková) hrál ve skupině A, kde se mu moc nedařilo a všech pět zápasů prohrál. Týmu Broumov B (Jana Bartoňová, Amálka Stříbrná, Michal Kollert a Veronika Hermonová) se dařilo ve skupině o trochu lépe, dva zápasy remizoval 1:1 na sety a tři prohrál 2:0 na sety. Oba broumovské týmy skončily na posledních místech skupin. V zápasech o umístění si zahrály zápas o 11. a 12. místo proti sobě. Oba týmy vyhrály jeden set a rozhodl tiebreak, který vyhrál tým A 3:2 na míče. První turnaj vyhrál tým Náchod A před Ruchadlem Zájezd.

V neděli 22. října se konal první turnaj Okresní soutěže ve žlutém, oranžovém a červeném volejbalu ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově. Turnaje ve žlutém volejbalu se zúčastnilo 14 týmů rozdělených do dvou skupin, ve kterých hrál každý s každým. Tým Broumov hrál ve složení Filip Lukašák, Natálka Válková, Dorotka Novotná a Elenka Kultová ve skupině B, kde dvakrát vyhrál a čtyřikrát prohrál. Tento výsledek stačil na 5. místo ve skupině a boj o 9. - 10. místo s Červeným Kostelcem A. Broumov zápas prohrál a obsadil konečné 10. místo. Turnaj vyhrál tým Náchod A, druhý byl Hronov A a třetí Rtyně v Podkrkonoší.

V oranžovém volejbalu hrálo 21 týmů rozdělených do tří skupin po sedmi, kde hrál každý s každým. Tým Broumov ve složení Hanička Bartoňová, Sárka Indra, Tonda Hašek, Kuba Hašek a Martin Hašek vyhráli skupinu C s pěti výhrami a jednou prohrou. S tímto výsledkem si zahráli ve skupině o 1. - 3. místo s vítězi ostatních skupin, tedy se Zbečníkem B a Starým Městem A. Oba zápasy broumovští hráči prohráli, a tak na turnaji obsadili krásné třetí místo. Turnaj vyhrálo Staré Město.

V červeném turnaji Broumov nemá pro letošní rok tým. Turnaje se zúčastnilo 13 týmů. Vyhrál Červený Kostelec A, druhé bylo Ruchadlo Zájezd a třetí Červený Kostelec C.

"Celodenního turnaje se zúčastnilo okolo 130 dětí z náchodského okresu. Všichni předváděli úžasné výkony a už se těší na další turnaj v listopadu v Novém Městě nad Metují. Poděkování patří nejen dětem, ale i spoluorganizátorům za zvládnutí a hladký průběh turnaje," řekl trenér broumovské mládeže a hlavní pořadatel akce Vratislav Bartoň.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)