Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Zasněžené vyhlášení na Bišíku
banner

Zasněžené vyhlášení na Bišíku

Tomáš Čada, foto Miloš Kleiner, Jan Melišík

Středa, 1. prosince 2021

Zasněžené vyhlášení na Bišíku

Zima sebou přinesla konec tradičních středečních běhů na vrchol

Středeční multisportovní pohár uzavřel sobotní Běh na Čáp. Po vydatném nočním sněžení odstartovalo úderem jedenácté od Redpointu 19 mužů a 7 žen, které čekalo 5,84 km s převýšením 343 metrů. Ve stejný čas vyběhlo ze sedla Váha i 8 kluků a 8 holek na závěrečných 1,77 km. Cíl byl tradičně na vrcholu rozhledny, kde se objevil jako první Václav Liskovský (10:37), druhý Olda Hornych (-0:05) a třetí Adam Kubeček (-0:43). Mezi děvčaty vyhrála Denisa Hrnčířová (11:34) před druhou Sárou Beranovou (-0:11) a třetí Anežkou Rückerovou (-0:20). Za cinkotu rolniček vyběhl na vrchol rozhledny za 28 minut a 10 sekund vítěz v hlavního závodu Víťa Šolc. Největší boj se však odehrál o druhé místo, kde se rozhodovalo i o absolutním vítězi seriálu Běžecké vršky. Nakonec tento duel vyhrál Jan Beran (-0:31) před Pavlem Bezděkem (-0:37). Vítězkou mezi ženami se stala již potřetí v historii Markéta Zeisková (32:07) před druhou Romanou Brumlichovou (-2:28) a třetí Radkou Krtičkovou (-2:34). Více ve výsledcích a historii závodu na stránkách www.redpointteam.cz

Nejrychlejší běžci a běžkyně byli dekorováni už na rozhledně, ale výsledky seriálu byly vyhlášeny a ceny předány až po doběhu posledního závodníka před hájenkou na Bišíku, kde se všichni mohli ohřát o ohně a občerstvit. V jednotlivých kategoriích zvítězili Míša Kráčmarová (ml. žákyně), Ivan Hornych (ml.žáci), Denisa Hrnčířová (st. žákyně), Jáchym Binar (st. žáci), Jan Pešina (junioři), Romana Brumlichová (ženy), Jakub Jandáček (muži A), Jan Nápravník (muži B), Míra Hornych (muži C) a Jiří Polej (muži D). Všech 8 závodů absolvovalo sedm startujících, z nichž nejnižší součty časů měli Jan Beran (3:07:20), Anna Beranová (3:56:14), Olda Hornych (1:29:29) a Anežka Rückerová (1:42:26). Pohár pro Středečňáka roku 2021 získal Martin Šupich s 19 absolvovanými závody. V TOP TEN se dále umístili: Olda Hornych a Štěpán Štolfa (14 startů), Pavel Bezděk (13 startů), Ivan Hornych, Míša a Anna Kráčmarová (11 startů) a Lukáš Čáp, Martin Frencl a Tomáš Vítek (10 startů).

Děkujeme všem startujícím i spolupořadatelům za organizaci jednotlivých závodů i seriálů.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)