Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Autobusy pojedou, ÚOHS rozhodl ve prospěch kraje

Autobusy pojedou, ÚOHS rozhodl ve prospěch kraje

René Herzán

Sobota, 14. prosince 2019

Autobusy pojedou, ÚOHS rozhodl ve prospěch kraje

Královéhradecký kraj obdržel rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. V zadávacím řízení na zajištění veřejné autobusové dopravy na další desetileté období kraj nepochybil a nyní může uzavírat smlouvy s vybranými dopravci. O zakázku se podělí pět firem s předpokládaným termínem podepisování smluv koncem ledna 2020.

"Obdrželi jsme rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro nás s pozitivním výsledkem. Všechna rozhodnutí jsou pravomocná, tudíž nic nebrání v uzavření smluv s vybranými dopravci, kteří budou od roku 2021 v nových smluvních podmínkách provozovat veřejnou autobusovou dopravu ve všech osmi oblastech Královéhradeckého kraje," sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství. Dodává, že nyní bude následovat proces přípravy smluv s předpokládaným termínem jejich podepisování koncem ledna 2020.

Průměrná vysoutěžená cena je 35,80 korun za jeden kilometr a vyplývá z cen v jednotlivých osmi oblastech Královéhradeckého kraje, ve kterých vybraní dopravci budou pro kraj dopravu zajišťovat:

• Broumovsko – sdružení společností CDS Náchod a P-Transport (33,23 Kč/km)
• Náchodsko – CDS Náchod (33,22 Kč/km)
• Novoměstsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (35,83 Kč/km)
• Trutnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (36,37 Kč/km)
• Královédvorsko – BusLine KHK (37,49 Kč/km)
• Jičínsko – BusLine KHK (36,89 Kč/km)
• Rychnovsko – sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (38,85 Kč/km)
• Hradecko – BusLine KHK (34,89 Kč/km)

"Čelili jsme celkem 26 návrhům, námitkám a podnětům, z toho bylo devětkrát zahájeno správní řízení a řešilo se deset rozkladů. Královéhradecký kraj doposud nikdy nevyhlašoval zakázku v tak velkém finančním objemu. Jsem nesmírně rád, že se to povedlo a děkuji všem zaměstnancům z odboru dopravy a také právním zástupcům za odvedenou práci," doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun. Tendr zajistí autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)