Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Benefice Police Symphony Orchestra přinesla více než milion korun
banner

Benefice Police Symphony Orchestra přinesla více než milion korun

Jitka Smolíková, foto archiv PSO

Pondělí, 20. února 2023

Benefice Police Symphony Orchestra přinesla více než milion korun

Obří šapitó a splněné sny. Zářijové benefiční představení SEN  Police Symphony Orchestra však kromě netradičního kulturního zážitku přineslo do regionu také přes milion korun na podporu pečovatelských služeb.  

Broumovské klášterní zahrady, polické náměstí, Adršpašské skály nebo Klučanka. Benefiční představení Police Symphony Orchestra přináší do regionu nevšední zážitky, radost z hudby a finanční podporu řadu let. Obří šapitó na broumovském letišti mělo původně vyrůst už v roce 2020, ale tenhle velký SEN nakonec kvůli covidové pandemii musel ještě chvíli počkat.

„Pro mě je největší úspěch, že se benefiční SEN zrealizoval! Byl to pro nás zatím největší projekt, který vznikal šest let, a udržet nadšení tak dlouhou dobu byla jedna z nejtěžších věcí na celém projektu. Sáhli jsme si na hranici našich dobrovolnických sil, ale byl to důležitý milník, který nás toho spoustu naučil,“ hodnotí spoluzakladatelka orchestru, Petra Soukupová.

Cílem benefice bylo podpořit pečovatelské služby na Policku a Broumovsku. Sbírka nakonec probíhala od září do konce roku a celkem se vybral 1 011 163 korun. Z toho 64 000 korun přispěly Svíčky.cz (Z-TRADE) z prodeje snových benefičních svíček. 

„Původní plán byl vybrat 2 miliony, ale určitě nejsme zklamaní a přistupujeme k tomu s velkou pokorou. Nikdy předtím jsme tolik peněz v rámci jedné benefice nevybrali a vzhledem k současné situaci je milion spousta peněz, které na ulici jen tak nenajdete a mohou opravdu pomoct,“ doplňuje Petra.

Výtěžek orchestr rovnoměrně rozdělil mezi pečovatelskou službu v Polici nad Metují a Centrum sociálních služeb Naděje Broumov. V Polici si díky tomu vybudují důstojné zázemí pro pečovatelky, v Broumově pak (s vlastním dofinancováním) zakoupí služební auto.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)