Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov i Jetřichov by měly být zprůjezdněny podle plánu
banner

Broumov i Jetřichov by měly být zprůjezdněny podle plánu

Michaela Plchová, foto O. Marek

Čtvrtek, 11. srpna 2022

Broumov i Jetřichov by měly být zprůjezdněny podle plánu

Oprava třídy Masarykovy v Broumově i oprava komunikace v Jetřichově, které komplikují dojezd do Broumova, jsou právě v polovině. Zeptali jsme se, jak opravy probíhají a zda se na podzim obě silnice otevřou pro běžný provoz tak, jak bylo plánováno.  

Oprava Masarykovy třídy je v polovině stavebních prací. V tomto týdnu byl položený nový asfaltový povrch na jeden jízdní pruh, který už je kompletně zrekonstruovaný a stavba se přesunula na druhý jízdní pruh. „V současnosti probíhá rekonstrukce vozovky a chodníku levého pruhu,“ říká stavbyvedoucí Michal Rojšl ze společnosti Eurovia, která stavbu v Broumově provádí.

Termín dokončení rekonstrukce vozovky je 9. října. „To však ještě neznamená, že by se po silnici začalo hned jezdit, na řadu přijdou terénní úpravy a dodělávky,“ upozorňuje Michal Rojšl. Stále tedy platí jako termín konce uzavírky začátek listopadu.

Mezi pracemi, které ještě přijdou na řadu, jsou opravy chodníků a výměna části starého veřejného osvětlení. Veřejné osvětlení a dva úseky chodníků jsou zakázkou města, zbytek chodníků bude realizovat Eurovia. „Šedesát metrů podél polikliniky a 125 m u školky na třídě Masarykova jsou jediné dva úseky, které má na starosti město. V úseku podél polikliniky budeme ještě pokládat nové veřejné osvětlení,“ vysvětluje Ondřej Marek z investičního odboru města Broumov. Vybudování veřejného osvětlení i chodníků vysoutěžila místní společnost Elmon, která by s realizací měla začít zhruba do dvou týdnů. Předpokládá se, že chodníky ve dvou zmiňovaných úsecích by měly být dokončené ve stejném termínu jako rekonstrukce komunikace, tedy nejpozději do konce října. „Předpokládáme, že se to podaří,“ říká Ondřej Marek a dodává: „Ale samozřejmě je to stavba a nikdo z nás nedokáže zcela vyloučit, že se stane něco nečekaného.“

Podle Michala Rojšla v současnosti stavební práce komplikuje to, že mnoho aut stavbou projíždí. „Podle mě využívá objízdnou trasu minimum aut. Policie přestala průjezd třídou Masarykovou hlídat a pro nás je to docela problematické. Zřejmě se s tím nedá nic udělat, nedokážu si to vysvětlit.“ Zvýšený provoz na opravované komunikaci je podle Michala Rojšla nebezpečný zvláště pro pracovníky na silnici. Jak potvrzuje Ondřej Marek, aut, které riskují průjezd uzavřeným úsekem je opravdu hodně. Policie to však podle něj čas od času kontroluje. „Povolené to není, lidé tam jezdí na černo,“ uzavírá Ondřej Marek.

Oprava komunikace probíhá od května ještě v Jetřichově. Také zde je zhruba v polovině. Podle stavbyvedoucího Ing. Večeře ze společnosti Eurovia oprava komunikace probíhá v zásadě podle plánu. Nyní se jedná o opravě pravého okraje, kde se objevily místně poruchy, s nimiž projekt nepočítal. Proto je možné, že se stavba o 3 týdny prodlouží. „Včera jsme měli kontrolní den a upozornili jsme na to, že pravý okraj komunikace není v pořádku. Nebyl původně předmětem díla a technického řešení, ale ukázalo se, že okraj je v určitých úsecích ve špatném stavu a bude se muset sanovat. Nyní o tom jednáme,“ vysvětluje Ing. Večeřa.

V Jetřichově se rovněž budovaly nové chodníky a rekonstruovaly ty stávající, pokládala se dešťová kanalizace. Jak říká starosta obce Jetřichov Josef Gorgan, všechno jde podle plánu: „Jedeme odspodu, kde se postupně rekonstruují stávající chodníky a v druhé části už je položená dešťová kanalizace a začínají probíhat sanace vozovky a příprava pro nové chodníky.“ Starosta Gorgan se neobává, že by se uzavírka Jetřichova nějak protáhla. „I s třítýdenním prodloužením je předpokládaný termín dokončení rekonstrukce komunikace v Jetřichově v prvním říjnovém týdnu,“ uzavírá.  

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)