Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov má novou literární kavárnu
banner

Broumov má novou literární kavárnu

Bára Fialová, foto Jana Lacina Jenková

Úterý, 2. července 2024

Broumov má novou literární kavárnu

V pátek 28. června se v broumovské knihovně slavnostně otevřela literární kavárna Café Litera. Otevřena je během otevírací doby knihovny a sloužit má jak pravidelným návštěvníkům, tak i těm, kteří zatím průkazku knihovny nemají. Kavárna v knihovně je ideálním místem, kde je možné oddechnout si od každodenního shonu a povinností.

„Jsem moc ráda, že jsme sebrali odvahu, zapojili se do projektu Kultura bez hranic a podařilo se nám získat na literární kavárnu peníze. Nyní je tady výstava děl broumovských amatérských malířů, a i do budoucna chceme poskytovat tento prostor regionálním autorům a k pořádání různých kulturních akcí,“ řekla ředitelka knihovny Marta Lelková.

 

Deskohrátky i večery poezie

Návštěvníci se tak po letních prázdninách můžou těšit například na drátkovací workshopy, večery poezie, „klub milovníků knih a dobré kávy“ nebo program věnovaný deskovým hrám. Vstup na tyto akce bude díky zapojení do projektu pro návštěvníky zdarma.

„Nedávno u nás proběhla revitalizace dětského oddělení a dětských čtenářů stále přibývá. Chtěli jsme, aby tady vznikl také takový prostor pro dospělé, doupě, kde si můžou posedět, vydechnout a na chvíli se zašít od ruchu každodenního života,“ dodala Marta Lelková.

Cafe Litera, jejíž design má na svědomí broumovské architektonické studio Vivid architects, bude v knihovně na náměstí sídlit pravděpodobně jen do konce příštího roku. Pak by se měla přestěhovat do knihovny nové, do budovy dnes již bývalé školní jídelny na adrese Opočenského 33. Na přeměnu objektu na kulturní a kreativní centrum získalo město dotaci, která je totiž podmíněna dokončením rekonstrukce do konce roku 2025.

Více o nové knihovně si můžete přečíst tady, rozhovor s ředitelkou knihovny Martou Lelkovou najdete zde.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)